Sommer-olympiske Sportsgrene: Badminton

Sommer-olympiske Sportsgrene: Badminton
Sommer-olympiske Sportsgrene: Badminton

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Badminton

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Badminton
Video: World Tour Finals 2021 | Day 1 MS: ZJ Lee (MYS) vs. K Vitidsarn (THA) 2023, December
Anonim

Badminton er et sportsspil med en fjerbold og en ketcher. Spillet stammer fra det gamle Indien og fik sit moderne navn fra byen Badminton i England, hvor officerer fra de kolonitropper, der kom fra Indien, begyndte at dyrke det.

Sommer-olympiske sportsgrene: Badminton
Sommer-olympiske sportsgrene: Badminton

De første regler blev udarbejdet i 1870 af briterne. International Badminton Federation blev grundlagt i 1934. Ved OL blev denne sport først præsenteret i München i 1972, men kun som en udstillingspræstation. Kun to årtier senere gik badminton officielt ind i det olympiske program. Nu ved OL udspilles fem sæt priser i badminton - mænds og kvinders præstationer i individuel og dobbelt og konkurrencer i en blandet kategori.

Badminton er en af de mest fysisk stressende sportsgrene, spillere løber omkring 10-12 km pr. Kamp og taber flere kilo i vægt. Badminton er også meget vanskeligt teknisk set. Professionelle atleter bruger flere års intens træning for at mestre hele det tekniske arsenal.

Turneringer afholdes på en rektangulær bane, 13,4 mx 5, 18 m - for singler, 13,4 mx 6, 1 m - for dobbelt. Retten er opdelt i to dele med et net, 155 cm højt. Servering foretages fra venstre eller højre zone afhængigt af scoren. I henhold til reglerne er serveringen lavet nedenfra og op, fjerkampen skal flyve diagonalt ind i modstanderens servicezone. En spiller betragtes som vinderen, hvis skytten rammer modstanderens bane, såvel som hvis modstanderen kastede skyttelbussen ud af banen eller mærkbart rører ved nettet med sin racket.

Hver kamp består af 3 spil, der hver spilles op til 21 point, eller indtil fordelen er 2 point. Vinderen skal vinde 2 spil. I dobbeltmødet vinder den første side, der scorer 15 point.

Russisk badminton på den internationale arena har for nylig gjort sig bekendt, hvilket er forbundet med landets sene indtræden i verdens badmintonsamfund. De første seriøse præstationer er forbundet med den fremragende spiller Andrei Antropov, der blev mesteren for Sovjetunionen og Den Russiske Føderation mere end 50 gange. På den internationale arena vandt han sølv og bronze ved EM og 5. ved de Olympiske lege.

I øjeblikket er verden domineret af asiatiske atleter - fra Kina, Korea, Indonesien, der vinder op til 90% af medaljerne. De efterfølges af atleter fra europæiske lande - Danmark, Storbritannien, Tyskland, Sverige.

Anbefalede: