Sådan Holder Du Stafetten

Indholdsfortegnelse:

Sådan Holder Du Stafetten
Sådan Holder Du Stafetten

Video: Sådan Holder Du Stafetten

Video: Sådan Holder Du Stafetten
Video: Sådan holder du dit juletræ friskt 2024, April
Anonim

Bane- og feltbegivenheder har altid tiltrukket tilskuernes opmærksomhed, dels fordi de er vært for stafetløb. Det er en teamdisciplin, der kræver holdets sammenhæng, korrekt forberedelse og organisering.

Sådan holder du stafetten
Sådan holder du stafetten

Er det nødvendigt

  • - pinde
  • - sportsdragt
  • - stopur
  • - stadion;
  • - relæpind;
  • - start protokol.

Instruktioner

Trin 1

Indstil en dato for relæet. Atleter og trænere skal altid vide på forhånd, hvornår de skal forberede sig. Lav nogle sprint træningsprogrammer. Hvis dette er et stafetløb på 4x100 m, så giv dine afdelinger opgaven at løbe 10-15 segmenter på 100 m hver gennem 100 m jogging. Hvis det er svært, så - efter 200 m. I løbet af denne periode skal vejrtrækningen genoprettes, og musklerne skal aktiveres til arbejde. Hvis opgaven er at køre 4x400 m, skal segmenterne være 400 m hver - mindst 10 accelerationer.

Trin 2

Lav nogle præ-konkurrencekørsler. Det næste trin i forberedelsen til relæet bør være træning i overførsel af pinden, hvilket ikke er mindre vigtigt end cross- eller hastighedstræning. Holdets sejr eller nederlag afhænger af dette, for hvis nogen taber en pind langs afstanden, fjernes holdet fra konkurrencen. Så lær den sendende stav at holde den fast i højre hånd og modtageren til at lægge hånden tilbage og tage den. Det er også vigtigt at træne følelsen af afstand: atleten foran skal begynde at accelerere inden overførslen, og den anden skal løbe lidt fremad.

Trin 3

Sørg for, at hver atlet er varm og klar til at konkurrere. Allerede på tærsklen til konkurrencen skal du sørge for, at stafetdeltagerne kører et lille langrendsløb over stadionet (ikke mere end 2-3 km). Derefter - et par opvarmnings- og løbeøvelser og arbejdede med overførslen af stokken, som angivet i det foregående trin. Nu har de ikke plads til fejl. Udskift en liste, hvis nogen ikke er god til at aflevere eller modtage stafetten. Alle skal være i fuld alarm.

Trin 4

Placer hver atlet på deres forudbestemte cutoff-etape. Start løbet. Sørg for, at stafettestangen føres inde i den angivne "korridor". Typisk er dette 5-10 meter mellem den transmitterende og modtagende atlet. Sammenfat resultaterne af relæet. Prisvindere og tildelte.

Anbefalede: