Det Russiske Landshold Vandt Sølv I Ski-stafetten

Herrelaget var i stand til at åbne en medaljestandard i langrend. Sølvmedaljen modtaget i stafetten blev den første for det russiske hold ved Sotsji-OL.

Mænds hold
Mænds hold

De største forhåbninger om medaljer, selv før starten på de olympiske lege i Sochi, var hovedsageligt forbundet med sejre i langrend. Efter en hel uges konkurrence blev der dog ikke modtaget en eneste medalje i personlige løb. Fans var endnu mere skuffede, og efter at kvindernes hold svigtede i stafetten, kunne atleterne kun blive sjette. Selvom de ved de foregående seks OL, modtog de altid guld.

Herreteamet har aldrig klatret op på podiet i denne type konkurrence efter Sovjetunionens sammenbrud. Men skisporet i Sochi blev en succes for russiske skiløbere, og de var i stand til at blive sølvmedaljer fra de Olympiske lege.

Relæet blev afholdt i fire etaper på 10 kilometer. På det første trin løb Dmitry Yaparov med et klassisk træk, der ikke startede meget succesfuldt og kun var i stand til at overføre stafetten til Alexander Bessmertnykh kun ottende. På sin scene spillede Alexander først et par sekunder, men til sidst tabte han mere end 40 sekunder.

Den tredje etape var et vendepunkt for det russiske hold - Alexander Legkov, der var i stand til at spille tilstrækkelig tid i et klassisk træk til, at holdet steg til andenpladsen. Relæet blev afsluttet af Maxim Vylegzhanin, som var i stand til at holde denne position indtil målstregen. Desværre kunne han ikke indhente det svenske hold, da afstanden på et halvt minut var for stor. Tredjepladsen i skirelæet til mænd gik til det franske hold.