Hvem Vil Deltage I Sochi Olympic Fakkelstafet

Indholdsfortegnelse:

Hvem Vil Deltage I Sochi Olympic Fakkelstafet
Hvem Vil Deltage I Sochi Olympic Fakkelstafet

Video: Hvem Vil Deltage I Sochi Olympic Fakkelstafet

Video: Ice Hockey - Men's Group C - Czech Republic v Latvia | Sochi 2014 Winter Olympics 2022, December
Anonim

Ifølge gamle myter stjal titanen Prometheus, ikke at være bange for gudernes vrede, ild fra dem og bragte den som en gave til folk for at gøre deres liv lettere. Taknemmelige mennesker har ikke glemt dette. Under de olympiske lege blev der tændt ild i en speciel skål, der symboliserede Prometheus 'bedrift. Og i vores tid er ild et af de vigtigste symboler på de Olympiske lege. Det er tændt på det gamle Olympias område og leveres ved hjælp af specielle fakler til konkurrencen. Deltagelse i det olympiske fakkelstafet betragtes som en stor ære. Hvem vil være blandt deltagerne inden åbningen af ​​spillet i Sochi?

Hvem vil deltage i Sochi 2014 Olympic fakkelstafet
Hvem vil deltage i Sochi 2014 Olympic fakkelstafet

Den olympiske flamme er begyndt på sin rejse

Den 29. september, ifølge traditionen, blev der tændt ild fra solens stråler på Hera-templets område i det gamle Olympia. Æren ved at blive den første deltager i stafetten faldt en ung græsk atlet - den 18-årige Yannis Antoniou. Og den berømte russiske hockeyspiller Alexander Ovechkin, en spids for Washington Capitals-klubben, tog faklen fra ham. Til dette fløj den berømte atlet specielt til Grækenland fra USA i en dag, umiddelbart efter kampen med Philadelphia Flyers-holdet. Alexander sagde, at det var en stor ære for ham.

Lang vej til Sochi

Før den blusser op i skålen på det olympiske stadion i Sochi, skal ilden strække sig over 60 tusind kilometer - halvanden længde af ækvator! Relæet varer 123 dage. Og det samlede antal deltagere vil overstige 14 tusind. Fakkelen er designet på en sådan måde, at ilden ikke slukker selv under ugunstige vejrforhold.

På vej til spillestedet besøger den olympiske flamme mange regioner i Rusland. Blandt deltagerne i stafetten vil der være mennesker i forskellige erhverv og aldre, fra meget unge til hvide med gråt hår. For eksempel bliver træner-lærer Yuri Chentsov, der er 80 år gammel, den ældste brandmand. Han vil deltage i stafetten, når den olympiske flamme ankommer til Altai-republikken.

Mange berømte og berømte mennesker vil også bære fakkelen med den olympiske flamme. Blandt dem er verdens første kvindelige kosmonaut, Sovjetunionens helt - Valentina Tereshkova samt gymnasten Alexei Nemov, fire gange olympisk mester.

Navnet på den sidste deltager i stafetten, der tænder ilden i skålen på det olympiske stadion, holdes stadig hemmeligt. Det vides kun, at en af ​​de berømte Buranovskiye Babushkas i slutfasen af ​​stafetten, allerede foran stadionet, vil deltage i den.

Populær af emne.