Sådan Justeres Skibindinger

Indholdsfortegnelse:

Sådan Justeres Skibindinger
Sådan Justeres Skibindinger

Video: Sådan Justeres Skibindinger

Video: Sådan Justeres Skibindinger
Video: Set up your ski binding correctly! 2023, Oktober
Anonim

Alpint er en teknisk sport, hvor meget afhænger af udstyr. På grund af den tilsyneladende kompleksitet af opsætningen er det mange mennesker, der lige er begyndt at mestre alpint skiløb, ikke gider med den korrekte justering af bindingerne og risikerer både glæden ved skiløb og deres eget helbred. På trods af overflod af uklare skruehuller og skalaer er det slet ikke vanskeligt at oprette skibindinger.

Ski bindinger
Ski bindinger

Er det nødvendigt

En skruetrækker eller skruenøgle, der giver dig mulighed for at dreje de skårne skruer (flad åbning)

Instruktioner

Trin 1

Den grundlæggende indstilling for skibindinger kaldes skydekraften. Dette er den maksimale kraft på bindingen, når den påføres, holder den bagagerummet. Hvis denne kraft overskrides, vil monteringen "skyde tilbage" for at forhindre ulykker. Vægterne foran og bag på holderen bruges bare til at justere skudets kraft. Hvert nummer på det er lig med 10 kg. Normalt er værdien på vægten indstillet 10-20 kg mindre end skiløberens vægt, men hvis du er en nybegynder skiløber, anbefales det til en start ikke at indstille indsatsen mere end 30-40 kg. Juster fronten og bagsiden af monteringerne ved hjælp af en skruetrækker. I den indledende fase er det bedre at skrue de samme værdier ud, i fremtiden vil det blive klart, hvor de skal strammes, og hvor de skal svækkes.

Frontend tilpasning
Frontend tilpasning

Trin 2

Kropsvægt er ikke den eneste afgørende faktor for denne indstilling, meget afhænger af atletens fysiske tilstand. Jo mere trænet han er, jo stærkere og mere elastisk er hans muskler og ledbånd på benene, jo højere er den tilladte skydekraft. Derfor er det nødvendigt at starte med små værdier, "bløde" indstillinger, og når kontrollen øges, skal du justere monteringerne selv. Skiløjperens højde er også vigtig: for høje atleter kan du tilføje et halvt point til justeringsværdien på skalaen for trætte - omvendt. Det er ikke overflødigt at kontrollere monteringerne, før du kører. Til dette, når du står på ski, er du nødt til at "falde" fremad ved hjælp af stænger til belay. Dette skal gøres omhyggeligt, for i nogle tilfælde kan denne metode forårsage smerte.

Trin 3

På monteringsmodeller på højt niveau er der også en sådan indstilling, at justering af afstanden mellem fastgørelseskæberne. Det er muligvis kun nødvendigt med dem, der vil male bagagerummet for at ændre standardspændeposition. Så det er vanskeligt at give anbefalinger om denne indstilling, det afhænger af graden af slibning, hvilket normalt udføres af folk med et sådant ridningsniveau, hvor rådgivning ikke længere er nødvendig.

Anbefalede: