Hvad Er En Squashbane: Beskrivelse, Spilleregler, Baner

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Squashbane: Beskrivelse, Spilleregler, Baner
Hvad Er En Squashbane: Beskrivelse, Spilleregler, Baner

Video: Hvad Er En Squashbane: Beskrivelse, Spilleregler, Baner

Video: Hvad Er En Squashbane: Beskrivelse, Spilleregler, Baner
Video: HOW TO PLAY SQUASH | A Beginner's Guide 2024, April
Anonim

Squash er et spil, der kombinerer dyderne ved badminton, tennis og bordtennis. Dette er en af de lyseste og mest usædvanlige sportsgrene. Konkurrencer afholdes indendørs. Ud over legepladsen har du brug for specielle ketsjere og en let kugle.

Hvad er en squashbane: beskrivelse, spilleregler, baner
Hvad er en squashbane: beskrivelse, spilleregler, baner

Squash: det grundlæggende i spillet

De grundlæggende principper for squash er som følger: en spiller eller et par atleter ved hjælp af en ketcher skal sende en hul bold til det rigtige sted. Efter færdiggørelsen skal projektilet ramme væggen et bestemt sted. Nu skal bolden tages på ketsjeren igen og sendes igen - men denne gang til den anden side af squashbanen. Hvis alt er gjort korrekt, har modstanderen ikke tid til at modtage bolden og vil ikke optjene et point til hans fordel. I tilfælde af en fejl får den anden spiller en fordel - et point tildeles ham, og den første spiller mister et point.

Hovedfunktionen i spillet er handlingens hastighed. Under bevægelse kan bolden ikke kun hoppe fra sidevæggene, men også fra gulvet. Spillerne har ingen margen for fejl: et forkert hit eller out tælles som et point tildelt modstanderen.

Historien om spillet squash

Det aristokratiske England betragtes som fødestedet for squash, noget der minder om tennis. Forskere tilskriver den første omtale af denne eksotiske aktivitet til 1807, men spillet syntes tilsyneladende meget tidligere.

Moderne squashbaner med for-, ekstra side- og bagvægge dukkede op meget senere. I USA flyttede dette spil først i 1970 og nåede derefter Mellemøsten og Asien. For tredive år siden blev squash allerede aktivt spillet i Tyskland, Østrig og derefter i Rusland. Klubber af fans af dette spil dukkede op. Nu spilles denne spændende sport af beboere i 100 lande i verden. I 2003 blev squash anerkendt som en af de sundeste sportsgrene i verden.

Squash regler

Normalt spiller to spillere. Målet med hver af dem er at skifte til at slå bolden med ketsjere, så fjenden begår en fejl eller ikke reflekterer det flyvende projektil. En af hovedreglerne er at ramme bolden, så den berører frontvæggen over det såkaldte akustiske panel og under linjen, der indikerer ud. Du kan slå bolden både fra sommeren, og i øjeblikket springer bolden op fra gulvet. Det er tilladt at ramme på nogen af væggene, men normalt er bolden rettet mod frontvæggen.

Hvis en af spillerne laver en fejl eller ikke er i stand til at ramme bolden, får hans modstander et point. Den, der scorer 11 point tidligere, bliver vinderen af spillet. Men hvis den forrige score var 10:10, fortsætter det aktuelle spil, indtil en af partnerne i spillet får et ét point fordel (for eksempel 13:11).

En standardkamp består af tre eller fem spil. Den første mulighed vælges normalt af amatører; professionelle spiller normalt fem spil.

Den første gudstjeneste tegnes ved lodtrækning. Under spillet tjener den spiller, der tog det forrige spil først.

Før kampens start bestemmer spillerens spiller fra hvilken firkant han vil tjene - fra venstre eller højre. Derefter skifter serveren, der vinder det næste punkt, hver gang pladsen for service.

En korrekt servering overvejes, når bolden rammer frontfladen over linjen beregnet til service, men under udlinjen. Efter at have hoppet ud af muren, skal bolden ramme modstanderens store firkant. Hvis bolden rammer nogen af out-linjerne, mister serveren servicen. Hvis spilleren laver en fejl, når han serverer, får modstanderen ret til at tjene.

Serveren skal have mindst en fod i den valgte serviceplads. Forkert placering af fødderne medfører tab af service.

Hvis der under spillet er en ekstern indblanding, skal spilleren stoppe og bede dommeren om at spille den aktuelle rally igen. Hvis der ikke er nogen dommer i spillet, løser modstanderne tvister efter fælles overenskomst.

Dommeren har ret til at afvise en spillers anmodning, hvis:

  • spilleren undlod at ramme bolden;
  • spilleren gjorde ikke den nødvendige indsats for at slå bolden;
  • spilleren sparkede bolden og savnede.

Hvis spilleren ikke rammer bolden på grund af en forhindring, afspilles punktet igen. Under spillet opstår der ofte situationer, hvor spillerne kan blande sig i hinanden. Nøglen til fair og fair squash er streng overholdelse af reglerne. En af dem siger: Når du har ramt bolden, skal du gøre alt for ikke at forhindre modstanderen i at ramme den.

Spillere har under alle omstændigheder ret til at afspille en episode igen, hvis:

  • bolden er beskadiget under spillet;
  • på serveringstidspunktet var modstanderen ikke klar til at modtage bolden;
  • hvis dommeren er i tvivl om rigtigheden af beslutningen om en specifik spilletilstand.

Squash: beholdningskrav

Bolden til et sådant spil skal have en diameter på 40 mm og en vægt på 24 g. Tilsyneladende er alle bolde til dette spil de samme. Men de adskiller sig i deres arbejdsegenskaber, inklusive hastigheden på reboundet. Denne forskel hjælper med at identificere de farvede prikker på bolden:

  • dobbelt gul prik - meget langsom rebound;
  • en gul prik - langsom rebound;
  • rød prik - gennemsnitlig rebound i styrke;
  • blå prik - hurtig afvisning.

Valget af typen af bold afhænger normalt af spillernes kvalifikationsniveau og mødets art (konkurrence eller træning).

Den maksimale længde af ketcher tilladt i henhold til reglerne er 686 mm. Hovedafsnitets bredde er 215 mm. Bredden på afstanden mellem de enkelte ketsjerstrenge må ikke overstige 7 mm. Tykkelsen på ethvert strukturelt element i ketsjeren må ikke overstige 26 mm.

Krav til squashbane

Squashbanens størrelse blev reguleret allerede i 1920. Længden af spillebanen må ikke overstige 9750 mm, og bredden skal være 6400 mm. Derfor kræves et bestemt område for enheden i en sådan kabine (blok). Markens gulve og vægge er tegnet i overensstemmelse med mærkningsbestemmelserne. For den øverste udlinie er højden 4570 mm, den nederste ud er 430 mm. Fødelinjen trækkes 1830 mm fra gulvet. Tykke skrå linjer påføres sidefladerne på domstolen: De forbinder de udvendige med frontvæggen. Servicelinjerne er markeret på frontfladen, og servicepladserne er markeret på gulvet. Disse mærker er kun nødvendige, når bolden serveres, de tages ikke i betragtning under spillet.

Den bedste overflade af en squashbane anses for at være parket, gnides til et spejlglans. Kun træ gør det muligt at opnå den bedste dæmpningseffekt og aflaste unødigt pres på spillerens led. Vægge i legerummet er normalt lavet af slagfast glas. Selv med en seriøs indsats er det umuligt at bryde sådant materiale. Men brudt glas af denne art smuldrer simpelthen ned i små partikler uden at skade spillere og tilskuere. Glas giver en anden fordel: det er praktisk for fans at følge mesternes spil igennem det. På de bedste squashbaner behandles glasset på en speciel måde; dette øger dets stødmodstand.

Til opførelse af den rigtige bane til et professionelt squashspil fremstilles en platform lavet af massivt silikat eller keramiske mursten. Dets tykkelse bør ikke være mindre end 200 mm. Ellers vil basen ikke være i stand til at modstå trækbelastningen på spilpanelerne.

Overfladerne på domstolens vægge skal være flade uden nicher og fremspringende elementer. Vinklen mellem tilstødende vægge skal være rigtig. Vægge skal støde op til gulvoverfladen uden at slappe af.

På legepladsen eller i legesalen, hvor banen er installeret, anbefales det at udføre en cementstryge på gulvet og udstyre det med vandtætning. Revner og huller på overfladen af basen er uacceptable; ellers kan det ikke garanteres, at træbeklædningen løsner, hvilket meget vel kan følges af kvæstelser.

Det foretrækkes at udstyre squashbanen med et kunstigt belysningssystem. Det er ret nok at udstyre stedet med 8-12 belysningsarmaturer. Det vigtigste er, at alle vægge er belyst ensartet og jævnt. Armaturernes design skal være enkel, så kuglen, der sættes i spil, ikke kan sidde fast i armaturets elementer.

Anbefalede: