Hvad Er Fusion?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Fusion?
Hvad Er Fusion?

Video: Hvad Er Fusion?

Video: Hvad Er Fusion?
Video: Fusions Energi Forklaret - Fremtid eller Fiasko 2024, April
Anonim

Ordet "fusion" i oversættelse fra engelsk betyder "legering". Dette udtryk refererer normalt til noget, der er slående blandet i stilarter. Desuden er denne blanding af så uhensigtsmæssige ting, at den går forbi seeren.

Hvad er fusion?
Hvad er fusion?

Udtrykket "fusion" bruges ofte i musik, arkitektur, design og madlavning. Desuden er forskellen mellem fusion og simpel smagløshed, at med al uoverensstemmelse i blandingsobjekterne, som et resultat, skabes en følelse af harmoni. Dette er fascinerende.

Fusion i musik

Det er musik, der skal betragtes som forfader til udtrykket "fusion". Den musikalske stil med jazzfusion dukkede op i midten af det tyvende århundrede. Denne stil kombinerer jazzharmonier og klodset rytme med elementer fra andre musikalske stilarter - rock, country, metal, hip-hop og elektronisk musik. Denne musikalske ledelse var en slags udfordring for datidens melodiske traditioner. I Sovjetunionen blev jazzfusion udført af grupper som "Arsenal" og "Quadro".

Fusion i indretningsdesign

Udtrykket "fusion" er ofte forbundet med den moderne højteknologiske stil. I indretning er det normalt en kombination af to modsatte stilarter, men begge disse stilarter supplerer hinanden. Det er vigtigt at vælge det rigtige farveskema, det anbefales at bruge højst to farver, så fusionen ikke bliver kitsch. Generelt er det vigtigt, når man kombinerer det uoverensstemmende, ikke at krydse den fine linje, ud over hvilken skønhed og harmoni bliver usmageligt. Her er der brug for et blik for en designer.

High-tech stil antager linjernes lysstyrke og en overflod af lys. Det er godt at kombinere hi-tak med Empire-stilen - for eksempel ren hvid med stenfigurer, udskæringer, ældet træ og metalelementer. Igen vil en usædvanlig kombination af materialer se godt ud - plast og træ, sten og metal.

Fusion i tøj

I tøj blomstrer fusion nu i en voldsom farve. Sneakers og en ballkjole, silke og rocker-stil støvler, en skræddersyet dragt og røde strømpebukser eller noget endnu mere dristigt. Men det skal gentages, at fusion skal forårsage æstetisk nydelse, ikke kun chok. I tøj krydses denne fine linje med stil og dårlig smag oftest, da utænkelige kombinationer ikke er skabt af professionelle designere, men af almindelige mennesker. Og alligevel er ikke alt fusion, der ser usædvanligt ud.

Fusion i madlavning

Fusion mode har nået den kulinariske scene. Kokke på restauranter begyndte at tilbyde gæsterne retter, der kombinerer kulinariske traditioner fra forskellige folkeslag i verden. En blanding af kaukasisk og russisk køkken, japansk sushi i slavisk stil - dette er allerede en klassiker. Ikke alle disse retter glæder smagen, men det er bestemt værd at prøve for en ændring. Og hvis værtinden i huset serverer dig hvidløgsis, skal du ikke blive overrasket eller mumlet. Ellers risikerer du at blive anset for at være en forældet person, der ikke styres af den indviklede kulinariske fusion.

Anbefalede: