Hvilke Muskler Fungerer, Når Du Løber

Hvilke Muskler Fungerer, Når Du Løber
Hvilke Muskler Fungerer, Når Du Løber

Video: Hvilke Muskler Fungerer, Når Du Løber

Video: Hvilke Muskler Fungerer, Når Du Løber
Video: Simple postural correction exercise! back pain relief exercise with breathing 2024, April
Anonim

Hvis du beslutter at blive seriøs omkring løb, skal du have en generel forståelse af de fysiologiske og anatomiske træk, der er forbundet med denne type atletik. Sådan viden hjælper dig med at opbygge et træningsprogram korrekt, til korrekt at udarbejde bevægelsesteknikken og beskytte dig mod mulige skader, der ofte opstår, når du løber.

Hvilke muskler fungerer, når du løber
Hvilke muskler fungerer, når du løber

Løb er en alsidig sport, fordi den kombinerer forskellige bevægelser og involverer en række muskelgrupper. Selvfølgelig falder hovedbelastningen under kørsel på bevægeapparatet. Det kan virke underligt, men indtil nu argumenterer eksperter inden for sund livsstil om, hvorvidt løbende belastning virkelig fremmer muskeludvikling, har en gavnlig effekt på kroppen, eller om løb ikke fører til mærkbare positive resultater, der har en skadelig effekt på musklerne og ledbånd.

De fleste eksperter er enige om, at løb har en gavnlig virkning på hjertemusklen. Denne positive effekt begynder at manifestere sig umiddelbart efter starten af systematisk træning. Hjertemusklens præstationer øges gradvist, den begynder at pumpe mere og mere blod og fungerer meget mere aktivt. Hjertets vægge stiger lidt i størrelse, hvilket fører til en stigning i kranspulsårens lumen. Som et resultat forsynes myokardiet med blod i en forbedret tilstand.

For at hjertemusklen bliver mere involveret i arbejde, er det nok at løbe i en og en halv til to måneder tre gange om ugen. Ud over at forbedre hjertemusklens arbejde under kørsel accelereres stofskiftet, og blodtilførslen til de muskler i kroppen, der er aktivt involveret i løbende belastning, forbedres.

Løb udvikler selvfølgelig benmusklerne. Med denne type bevægelse falder den største belastning på forskellige muskelgrupper, hvilket afhænger af løbsteknikken og de specifikke forhold, hvor træningen finder sted.

Når du løber op ad bakke, er musklerne placeret foran på underbenet, som under normale forhold praktisk talt ikke bruges, mest aktive. Dette skal tages i betragtning, når belastningen planlægges, da klatring op ad bakke og løb over ujævnt terræn oprindeligt kan forårsage smerter i underbenet. Under træning forsvinder sådanne ubehagelige fornemmelser.

At løbe i et lige, fladt område involverer musklerne på bagsiden af underbenet og låret. Ekstensormusklerne er mere aktivt udsat for belastningen under hurtig overvindelse af korte afstande, hvor kørsel som regel udføres på forfoden.

Med den korrekte løbeteknik vil musklerne i ryg, nakke og mave være involveret. En alvorlig belastning falder på skulderbæltet og armene, som aktivt hjælper kroppen under intens løb. En veludviklet håndteknik under løb giver dig mulighed for at opretholde balance og regulere bevægelseshastigheden, især på svære strækninger.

Med nøje overholdelse af medicinske anbefalinger har jogging generelt en meget gavnlig virkning både på den generelle udvikling af kropsfunktioner og på arbejdet i forskellige muskelgrupper. Derfor er løbstræning nødvendigvis inkluderet i træningsprogrammet for atleter, der er involveret i fitness, spilsport og endda atletisk gymnastik.

Anbefalede: