Kunstskøjteløb: Hvordan Det Begyndte

Indholdsfortegnelse:

Kunstskøjteløb: Hvordan Det Begyndte
Kunstskøjteløb: Hvordan Det Begyndte

Video: Kunstskøjteløb: Hvordan Det Begyndte

Video: Kunstskøjteløb: Hvordan Det Begyndte
Video: Frederikshavn Skøjteforening 2024, Kan
Anonim

Kunstskøjteløb er en svær at koordinere hurtigskøjteløbssport. Siden 1924 er det blevet inkluderet i programmet for de olympiske vinterlege. Den første officielle konkurrence fandt sted i 1882 i den østrigske hovedstad.

Kunstskøjteløb i 1924
Kunstskøjteløb i 1924

Instruktioner

Trin 1

Ifølge forskning fandt de første konkurrencer inden for skøjter på is med en række figurer sted, mens de opretholdt en yndefuld holdning, i Holland i XII-XIV århundreder. På dette tidspunkt blev skøjter ikke lavet af ben, men af jern. I 1742, allerede i det britiske imperium, i byen Edinburgh, dukkede de første klubber op, der forenede fans af kunstskøjteløb. De udviklede en liste over figurer, der skal udføres i europæiske konkurrencer. I 1772 offentliggjorde Robert Jones A Treatise on Ice Skating, som beskrev de vigtigste figurer, der var kendt på det tidspunkt.

Trin 2

Kunstskøjteløb fik en betydelig udvikling i Canada og USA, hvor de kom fra Europa. Talrige klubber af skatere og teknologiske skoler dukkede op i Amerika. I midten af det 19. århundrede var næsten alle moderne obligatoriske elementer i kunstskøjteløb og teknikker til deres implementering kendt. Alle ottre, tre, kroge og toppe blev beskrevet i bogen af D. Anderson "The Art of Ice Skating".

Trin 3

Jackson Haynes, en amerikansk statsborger, opfandt en ny stil med skøjteløb i årene 1850-1860: ridning til musik med dansetrin og grundlæggende krøllede elementer. Imidlertid afviste Amerika hans ideer, og Jackson gik på turné til Europa, hvor han blev modtaget med stående bifald.

Trin 4

I 1871, under den første Speed Skating Congress, blev kunstskøjteløb anerkendt som en ny sport. 11 år senere fandt den første officielle konkurrence sted i Østrig, hvor kun få atleter deltog. I 1890 kom de bedste skatere fra landene på det amerikanske og europæiske kontinent til Skt. Petersborg for at fejre 25-året for skøjtebanen i Yusupov-haven. Konkurrencen blev afholdt i så stor skala, at Den Internationale Skøjteunion snart blev oprettet. Han skulle organisere internationale konkurrencer i denne sport.

Trin 5

I 1896 fandt det første verdensmesterskab sted i den kulturelle hovedstad i Rusland. Det skal bemærkes, at de første konkurrencer blev afholdt blandt mandlige singler. For kvinder fandt den første verdenskonkurrence først sted i januar 1906. Parskaterne slap ikke bagefter, deres første forestillinger fandt sted i 1908 ved verdensmesterskabet i Skt. Petersborg. De mest titulære kunstløbere fra førkrigsperioden: Den norske Sonia Heni blandt kvindelige singler, den tyske Karl Schaefer hos mænd og parskøjteløbere fra Tyskland Anna Hubler og Heinrich Burger.

Trin 6

Isdanssport opstod også i Storbritannien i 1930'erne. Efter 22 år blev disciplinen inkluderet i verdensmesterskabsprogrammet. I efterkrigsårene optrådte de første programmer med rige spring og en dobbeltaksel i kunstskøjteløb. Kunstskøjteløb blomstrede i 1960-2000.

Anbefalede: