Da Verdensmesterskabet I Fodbold Begyndte

Da Verdensmesterskabet I Fodbold Begyndte
Da Verdensmesterskabet I Fodbold Begyndte

Video: Da Verdensmesterskabet I Fodbold Begyndte

Video: Как живёт Роберто Манчини и сколько он зарабатывает тренер сборной Италии 2022, December
Anonim

Fodbold er en af ​​de mest populære sportsgrene. Historien om dette fantastiske spil går tilbage til det sidste århundrede. Internationale konkurrencer betragtes som de vigtigste fodboldturneringer, og verdensmesterskaberne afventes af fans med særlig frygt. De første internationale kampe og selve verdensmesterskabet fandt sted i begyndelsen af ​​det 20. århundrede.

Da verdensmesterskabet i fodbold begyndte
Da verdensmesterskabet i fodbold begyndte

Den første fodboldkonkurrence kaldet The First World Cup blev oprettet af Thomas Lipton i 1909. Denne turnering fandt sted i den by, hvor skaberen selv boede, nemlig Torino. Kampene blev deltaget af tyskere, italienere og schweizere, som var blandt de mest magtfulde lande, hvor fodboldkampe blev afholdt. På dette tidspunkt opgav briterne organiseringen af ​​sådanne sportsbegivenheder i verdensklasse fuldstændigt. Lipton indså selv, at turneringen ikke ville kunne finde sted uden de såkaldte grundlæggere af fodbold, det vil sige briterne. Thomas besluttede at afgive et tilbud til en af ​​de bedste klubber i England, som på det tidspunkt blev kaldt: West Oakland. De fleste af spillerne på dette fremragende hold var almindelige kulminearbejdere, men på trods af dette vandt de engelske fodboldspillere den første verdens turnering, hvor der ikke var mange klubber, der deltog.

To år senere, i 1911, vendte West Oakland tilbage for at forsvare den titel, de havde vundet tidligere. Briterne formåede at vinde turneringen igen og forsvare trofæet. Briterne vandt det italienske hold "Juventus" med en score på 6: 1. Det skal bemærkes, at Torino-klubben stadig eksisterer og deltager i alle mulige turneringer! Disse var de første verdensmesterskaber i klubfodbold, og kampen mellem landsholdene var foran.

Næsten tyve år senere, i 1930, var hovedstaden i Uruguay, Montevideo, vært for den første verdensmesterskab for landshold. Hold fra Nord- og Sydamerika og Europa deltog. Værterne blev triumferende. Efter denne storslåede begivenhed oprettede den største fodboldkomité (FIFA) for at afholde lignende turneringer hvert fjerde år. Mere end halvfjerds år senere afventer alle fodboldfans fra hele verden stadig den største sportsbegivenhed i de fire år.

Populær af emne.