Hvornår Og Hvor Begyndte Basketball?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår Og Hvor Begyndte Basketball?
Hvornår Og Hvor Begyndte Basketball?

Video: Hvornår Og Hvor Begyndte Basketball?

Video: Hvornår Og Hvor Begyndte Basketball?
Video: How the 3-point line is breaking basketball 2023, December
Anonim

Basketball er nu en af de mest populære og spektakulære sportsgrene. De gør det over hele verden. Der afholdes konkurrencer for både mænd og kvinder. Siden 1936 har basketball været et fast træk ved sommer-OL. Og selvom denne sport dukkede op i sin moderne skikkelse for ikke så længe siden, eksisterede et sådant spil selv blandt de gamle folk.

Hvornår og hvor begyndte basketball?
Hvornår og hvor begyndte basketball?

Instruktioner

Trin 1

Selv Maya-indianerne spillede ifølge historikere og arkæologer en slags basketball. Det var i det andet årtusinde f. Kr., da denne civilisation begyndte at eksistere. Derefter blev spillet naturligvis ikke kaldt "basketball", men "pok-ta-pok", men reglerne var ens. Gamle grunde til dette spil blev fundet, som var omkring 150 m lange. Spillere fra hvert hold stillede op langs en bestemt linje, som det var forbudt at gå ud over, og bag hvert hold var der ringe i en højde af 10 m, som måtte blive ramt. Imidlertid var ringene placeret ikke som i moderne basketball, men lodret.

Trin 2

Nogle fakta om denne gamle lighed med basketball er interessante: Først spillede indianerne med hovederne på de fangede fjender. Derefter blev tunge gummikugler på størrelse med et menneskehoved brugt til spillet. Men lidenskaber ved sådanne konkurrencer, der blev opfattet som underholdning, blussede markant op. Det tabende hold kunne ligesom det vindende hold i princippet have været ofret til guderne efter kampen.

Trin 3

Det er ikke overraskende, at disse spiltraditioner blev videreført af aztekerne, der havde eksisteret siden XIV-tallet, på stedet for tidligere indiske bosættelser - på det moderne Mexicos område. Aztekerne ændrede spillet lidt, hvilket gjorde bolden endnu tungere. Spillet "pok-ta-pok" findes stadig i nogle nordlige regioner i Mexico og kaldes "ulama".

Trin 4

Amerika betragtes som fødestedet for moderne basketball. Dens grundlæggende far er en canadisk-født lærer, Dr. James Naismith. Han arbejdede som kroppsuddannelseslærer ved Youth Christian Association College i Springfield, Massachusetts. På grund af det faktum, at de daværende vinterundervisningskurser, der blev afholdt i hallen, ikke kunne behage børnene og også kunne skade spillerne alvorligt, såsom amerikansk fodbold, besluttede han at komme med en anden underholdning for unge mennesker, som derudover kunne bidrage til udviklingsstyrken og smidigheden.

Trin 5

Den 21. december 1891 besluttede han at hænge to ferskenkurve overfor hinanden og vedhæfte dem til gymnastikbalkonen. Efter at have opdelt gruppen af studerende i to hold på 9 personer, inviterede han dem til at kaste en fodbold i modstanderens kurv. Dette spil blev efter hans mening en fortsættelse af det populære børnespil "duck-on-a-rock", hvor spillerne ved hjælp af en lille rullesten skulle op på toppen af en stor sten. En vigtig rolle tildeles også vagten på dette kollegium, der brugte en stige til at hente bolde fra kurve og derefter faktisk foreslog at skære bunden af.

Trin 6

Efter de første kampe fandt nogle ændringer sted: kurvene blev beskyttet med skjolde, så fansen ikke selv kunne afslutte de ubesejrede bolde fra tribunerne, der fløj mod dem, og frugtkurvene blev erstattet med jernringe med et net i en cirkel. Den 15. januar 1892 offentliggjorde James Naismith en liste over reglerne for spillet basketball i en avis, hvorefter denne dag blev betragtet som fødselsdag for spillet.

Anbefalede: