Hvordan Et Biellmann-spin Ser Ud I Kunstskøjteløb

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Et Biellmann-spin Ser Ud I Kunstskøjteløb
Hvordan Et Biellmann-spin Ser Ud I Kunstskøjteløb

Video: Hvordan Et Biellmann-spin Ser Ud I Kunstskøjteløb

Video: Hvordan Et Biellmann-spin Ser Ud I Kunstskøjteløb
Video: Figure Skating: Young Biellmann Spin Princesses | Season 2018/2019 2024, Kan
Anonim

Den stående rotation er en af de tre grundlæggende positioner i kunstskøjteløb. De to mest almindelige rotationsvariationer, mens du står på et lige støtteben, er bøjningen og biellmann.

Hvordan et biellmann-spin ser ud i kunstskøjteløb
Hvordan et biellmann-spin ser ud i kunstskøjteløb

Hvad er Biellmann

Biellmann er et af hovedelementerne i kunstskøjteløb. Skøjteren udfører rotation på det ene ben, mens det andet ben holdes af hænderne bag skøjten over hovedet.

Dette element kræver meget fleksibilitet fra atleten og udføres næsten altid af kvinder. Men der er tilfælde, hvor mænd også gør det.

Variationer

De fleste skatere bruger forskellige variationer af Biellmann-spin for at mætte deres showrutine. En sådan variation er cross-grip biellmann. Dette element ser meget mere imponerende ud. Skateren skal gribe det frie ben med krydsede arme. Det er ikke nødvendigt at bruge den anden hånd i denne position. Du kan frigøre det for at få elementet til at se slankere ud.

Der er en forenklet version af dette element, og det kaldes en semi-bilman. Det gør det lidt nemmere at fange. Når du udfører det, griber skateren det frie ben ved anklen eller knæet og ikke ved skøjten.

Men "ring" -spiralen betragtes som en kompliceret version af Biellmann. Ved at udføre dette element laver skateren en spiral, ikke en rotation. Samtidig er benet også i biellmann-position over hovedet og bliver grebet af skøjten med begge hænder.

Den sværeste version af rotation er Biellmann med skift af ben. Irina Slutskaya var en af de første til at gennemføre det. Når du udfører dette element, er det nødvendigt uden at stoppe drejningen at skifte ben, mens du opretholder balance.

Historie

Biellmann kunstskøjtelement er opkaldt efter den schweiziske kunstløber Denise Biellmann. I sine demonstrationsprogrammer udførte hun rotationer af enestående teknik. Hendes perfekte strækning hjalp hende med at udføre elementet i høj hastighed med nøjagtig centrering og mange sving omkring hende.

Den første, der besluttede at opfylde dette element i Sovjetunionen, var Tamara Bratus i 1960. Ved at udføre det bøjede hun let knæene, men på trods af dette blev elementet talt.

Mandlig version af Biellmann-element

Anvendelsen af Biellmann-elementet i kunstskøjteløb til mænd er ekstremt sjældent. Den mest berømte mandlige kunstløber, der udfører Biellmann, er Evgeni Plushenko.

For nylig er elementet begyndt at blive brugt mere og mere i det mandlige program. Ved verdensmesterskabet i 2009 i det gratis program blev det med succes udført af Denis Ten.

Men Sean Sawyer udførte dette element flere gange. Han udførte det for første gang ved demonstrationsforestillinger efter det canadiske mesterskab i 2002. Ved OL i Sochi 2014 brugte Evgeni Plushenko og Yuzuru Khania gentagne gange dette element i mange af deres programmer.

Anbefalede: