Hvor Mange Vægtkategorier Er Der I Boksning

Indholdsfortegnelse:

Hvor Mange Vægtkategorier Er Der I Boksning
Hvor Mange Vægtkategorier Er Der I Boksning

Video: Hvor Mange Vægtkategorier Er Der I Boksning

Video: Hvor Mange Vægtkategorier Er Der I Boksning
Video: MMA og boksning skal forbydes? 2024, Marts
Anonim

Fjer, flue og superfly, hane og supercooster - alle disse specifikke udtryk henviser ikke til området fjerkræ eller insektbekæmpelse, men til professionel sport. Mere præcist - til professionel boksning. Og det betyder de vægtkategorier, hvor sådanne berømte boksere som Juan Francisco Estrada, Roman Gonzalez, Rio Miyazaki og andre konkurrerer.

Indvejning inden en kamp er et af de mest intime øjeblikke i boksning
Indvejning inden en kamp er et af de mest intime øjeblikke i boksning

Hvad er en vægtkategori?

Dette er en bokseres egen vægtgrænse, der kontrolleres af dommerne. Inden for sine rammer har atleten ret til at deltage i officielle konkurrencer i ringen. Den endelige indvejning udføres umiddelbart inden turneringens start eller kamp i elektronisk skala. Hvor boksere bliver uden overtøj eller endda helt negligé, gemmer sig bag lagen. Disse tal giver dommerne ret til at bestemme deres vægtkategorier for deltagerne.

I 1936 var der i USSR for første gang en kamp om titlen som landets absolutte mester uden at tage hensyn til kategorierne. Tungvægt Viktor Mikhailov og letvægt Nikolai Korolev mødtes i den. Korolev vandt en selvsikker middag - 7: 2. Han vandt et år senere - 3: 0.

Boksning uden handsker

Sportshistorikere hævder, at boksning i begyndelsen af sin historie kun var professionel uden en klar opdeling i kategorier, der findes i dag. Imidlertid havde han ikke mange andre ting - handsker, hjelme, kasketter, selv den nu så velkendte ring med reb.

Hvad kampene angår, fandt de næsten sted uden regler: to mennesker, ofte af forskellig højde, vægt og krop, kom sammen, hvor de var enige, og begyndte at bokse med de bare hænder. Sådan boksning, eller rettere en banal mænds kamp, kunne fortsætte i timevis og ende med sejren for en mere varig modstander, der gav et afgørende slag.

Hvor meget vejer du?

Denne situation varede indtil slutningen af det 19. århundrede, indtil tilskuerne og arrangørerne endelig indså: i en kamp mellem en bokser, der vejer 100 kg, og hans modstander, der vejer 75 kg, vinder den første helt sikkert. Dette betyder, at hele pointen med at organisere offentlige kommercielle kampe og acceptere penge på dem forsvinder.

Det var ikke længere muligt at eksistere som før ved at samle krigere med forskellige vægte og niveauer i en improviseret ring. Sådan blev et sådant koncept som "vægtkategori" født. Først var der kun to - lette og tunge, så var der otte, ti. Og alle blev kun brugt i professionelle konkurrencer.

Ja, faktisk kendte ingen amatørboksning ved begyndelsen af udviklingen af sport for mennesker med stærke næver og kæber. Det opstod først i begyndelsen af det sidste århundrede og fik sin debut ved OL i 1904. Og hvor mange atleter indførelsen af kategorier gemt, måske, sundhed og liv, boksningens historie er tavs.

Professionelle

I dag konkurrerer professionelle boksere (dvs. at modtage en masse penge og ikke konkurrere om deres land ved amatør-verdensmesterskabet og OL) i 17 vægtkategorier. Eller bare 17 forskellige vægte.

Den letteste af dem anses for at være vægten af "fjer", der er lig med 105 pund (47, 627 kg) ifølge det internationale målesystem. Den mest imponerende er den tungvægt, der kæmpes ind af fyre, der vejer over 200 pund. Til reference: 1 kilogram er lig med 2,2 pund.

Kategorierne kaldes så morsomt: vægten af "fjer", "flue" og "hane" er en hyldest til tradition og et ordspil. I den engelske original lyder de sådan: fjervægt - op til 105 pund, flyvevægt - op til 108 og bantamvægt - op til 112.

Elskere

Engang havde de 12 kategorier, men for nogle år siden var der tilsyneladende kun ti tilbage af hensyn til tv. Minimum - op til 49 kg (letteste vægt), maksimalt - over 91 kg (super tung).

Kvinders boksning

I Olympic London konkurrerede 36 amatørkvinder i tre kategorier - flyvægt (48-51 kg), let (56-60 kg) og medium (69-75 kg).

Anbefalede: