Nordic Walking: Sådan Kommer Du I Gang

Indholdsfortegnelse:

Nordic Walking: Sådan Kommer Du I Gang
Nordic Walking: Sådan Kommer Du I Gang

Video: Nordic Walking: Sådan Kommer Du I Gang

Video: Nordic Walking: Sådan Kommer Du I Gang
Video: Nordic Walking - Die drei Friseure 2024, April
Anonim

De, der er opmærksomme på, at "skiløbere" uden ski, som i stigende grad findes på gader og skovstier, er tilhængere af skandinavisk vandring, er der ingen grund til at forklare fordelene ved denne amatørsport. For andre er det en god ide at tale om stavgang med din læge, især hvis disse møder er regelmæssige og ikke altid sker af gode grunde.

Nordic Walking: Sådan kommer du i gang
Nordic Walking: Sådan kommer du i gang

Instruktioner

Trin 1

Lægen vil bestemt råde dig til at mestre denne sport for at slippe af med mange lidelser. Skandinavisk eller finsk (i fødestedet) at gå er en enorm fordel for kroppen, både til medicinske og profylaktiske formål. Alle, unge og gamle, kan gøre det. Den eneste ting at være forsigtig med denne type gåture for mennesker med hjerte-kar-sygdomme og på forhånd konsultere en læge, men selv de er ikke helt lukket for klasser, du skal bare vælge det rette tempo for at gå.

Trin 2

Takket være gangstænger, der reducerer belastningen på deres ben, kan selv personer med ledsygdomme i benene træne effektivt. Tilstedeværelsen af poler gør det også muligt at engagere musklerne i den øverste del af kroppen, hvilket er sjældent for sådanne amatørsportaktiviteter. Og understøttelsen af tone, harmoni og pasform som et resultat af klasser skulle endelig opveje skalaerne til fordel for at vælge den skandinaviske vandring.

Trin 3

Når beslutningen er taget om at gå med pinde, og om nødvendigt fået tilladelse fra den behandlende læge, skal du overvåge anskaffelsen af det rigtige udstyr og behagelige sportsbeklædning. Du skal også overveje formålet med klasserne: at tabe sig, forbedre kroppen, få en daglig ladning af livlighed osv. Antallet af klasser om ugen og deres varighed afhænger af dette.

Trin 4

Formularen til klasser kan være enhver, så længe den er behagelig i den. Det kan være shorts og en T-shirt om sommeren eller en varm træningsdragt om efteråret, en behagelig dunjakke om vinteren eller en vandtæt jakke om foråret. Sneakers eller sneakers skal også kun opfylde komfortkravene. Du kan købe en letvægts rygsæk til at tage drikkevand med, et kamera til at fange smuk udsigt eller en telefon. For at gå under den brændende sol skal du købe en hat - en panamahat eller en kasket.

Trin 5

Kun stavspil skal købes fra udstyr. Stænger er specielle, skistave eller vandrestave er ikke egnede til træning. Stænger til stavgang kan være monolitiske (af en bestemt fast længde) eller glide (længden kan ændres). Monolitiske pinde er af højere kvalitet. Deres længde skal vælges ud fra formlen: højde x 0, 68 (runde resultatet inden for plus eller minus 5 cm). Stængerne er også kendetegnet ved tilstedeværelsen af specielle håndtag på stropperne, som hjælper med at forhindre udseende af hård hud, når de frastødes. Spidserne på pindene er repræsenteret af metalspidser til at gå på sand, jord, sne, is og forskellige løse overflader. Når du går på en hård overflade (for eksempel asfalt), lægges der specielle gummispidser på enderne af polerne, som skal købes separat, hvis de ikke er inkluderet i sættet.

Trin 6

Valget af udstyr kan diskuteres med en stavgangstræner eller med dem, der har praktiseret denne type gåture i lang tid. Skandinaviske vandreklubber oprettes i store byer, hvor de også kan besvare aktuelle spørgsmål. De kan også lære teknikken til at gå med pinde samt tilbyde fælles aktiviteter, så det ikke er så skræmmende at starte.

Trin 7

Teknikken til at gå med pinde betragtes som naturlig, da den ligner normal gang. Samtidig udføres bevægelser med højre ben og venstre hånd eller venstre ben og højre hånd. I dette tilfælde placeres foden først på hælen og rulles derefter på tåen. Hold ryggen lige og dine skuldre afslappede. Åndedræt, når man går, skal være jævn, rolig - indånder på tællingen af "en, to", udånder - på "tre, fire, fem, seks".

Trin 8

Undervisningen skal starte med korte gåture i ca. 15-20 minutter og derefter gradvis øge tiden. Det er bedre at gå i dit sædvanlige tempo, ikke at løbe. Generelt skal belastningen afhænge af tilstanden af sundhed, alder og endda humør. Det vigtigste er, at træning skal være fornøjelig.

Trin 9

Sørg for at strække alle muskler før hver træning. Bøjninger ned og til siderne, lunges, squats, hæve ben osv. Kan udføres, og pindene kan bruges til støtte. Strækøvelser udføres efter træningen. Det er ikke nødvendigt at sidde på garnet, men du skal strække de involverede muskler. Derefter vil den bedste afslapning være en sauna eller et afslappende bad.

Trin 10

Hvis der opstår en psykologisk barriere, inden du starter klasser, skal du huske, at dette er en populær og moderigtig sport i mange lande og dristigt gå med pinde for at erobre toppe og sletter. For støtte kan du invitere venner og ligesindede til fælles vandreture. Du kan ændre ruter, vælge nye retninger og gå med glæde og gavn for kroppen.

Anbefalede: