Hvad Er Mauna, Og Hvordan Er Det Nyttigt

Hvad Er Mauna, Og Hvordan Er Det Nyttigt
Hvad Er Mauna, Og Hvordan Er Det Nyttigt

Video: Hvad Er Mauna, Og Hvordan Er Det Nyttigt

Video: Hvad Er Mauna, Og Hvordan Er Det Nyttigt
Video: Shooting Mauna Kea With Photographer Andrew Hara 2023, December
Anonim

"Stilhed er gylden" - sagde de gamle. Men de betød næppe materielle goder. En persons vigtigste velstand er sundhed. Og hvordan man styrker og vedligeholder det i god form, i dag er mange måder kendt. En af dem er mauna - praksis med tavshed. Hvordan er det nyttigt, og hvordan implementeres det i den moderne verden?

Hvad er mauna, og hvordan er det nyttigt
Hvad er mauna, og hvordan er det nyttigt

I buddhismen kaldes mouna hellig tavshed, en teknik til meditation. Det stammer fra oldtiden og bruges i dag aktivt af tibetanske lamaer. For det moderne menneske virker selve ideen om stilhed vild. Når alt kommer til alt betyder dette at falde ud af systemet med aktiv kommunikation på arbejdspladsen derhjemme i sociale netværk. Selv for en grundlæggende tur til butikken eller apoteket er vi nødt til at tale. Men efter meget forskning er eksperter enige om, at denne teknik ikke kun bidrager til en persons åndelige udvikling, men også kan helbrede ham fra mange fysiske og psykiske sygdomme.

  • Stilhed hjælper med at slippe af med obsessive tanker og billeder. Psykologer siger, at under en psykologisk sammenbrud er det bedste middel at fokusere på det, der generer dig. Selvfølgelig er dette fænomen simpelthen umuligt med konstant kommunikation og distraktion ved telefonopkald, meddelelser og blinkende e-mail-meddelelser.
  • Mauna hjælper med at spare energi. En person udtaler mere end tusind ord om dagen. Og de fleste af dem har ingen informationsværdi, det vil sige de bruges simpelthen til at føre en samtale. Dette er især iboende i den kvindelige halvdel, der elsker at diskutere noget, sladder. Og dette er et meningsløst spild af vital energi. Øvelsen af tavshed hjælper ikke kun med at undgå disse "lækager", men også til at drage nyttige konklusioner om den rationelle anvendelse og fordeling af kræfter.
  • Mauna lærer en person at lytte og høre den indre og ydre verden, koncentrere sig om vigtige ting, finde svar på vanskelige spørgsmål. Til dette formål afsatte den indiske tænker Mahatma Gandhi en dag til stilhed hver uge. Denne gang viet han til meditation, læsning af bøger, nedskrivning af sine tanker.
  • Forskere har bemærket, at stilhedsteknikken hjælper med at slippe af med hovedpine, hypertension og vaskulær dystoni.
  • For at føle al denne gavnlige effekt på dig selv er det nok at afsætte et par timer om dagen til stilhed. Naturligvis er søvntid ikke inkluderet i beregningen, da sindet og bevidstheden skal være vågen. For en vellykket implementering af fremgangsmåden skal du advare din familie og venner om, at du på bestemte tidspunkter ikke vil være i stand til at besvare telefonopkald, e-mails eller på anden måde kontakte dem. Du kan heller ikke lytte til musik, radio eller se tv.
  • Effekten af stilhedens praksis vil være mange gange højere, hvis du kombinerer det med en tur til landet, en tur i naturen eller en vandretur i bjergene. Frisk luft, stilhed og kontemplation af verden vil tredobles og berige dig med stærk ånd og fysisk sundhed.
  • Du kan også gå til en speciel workshop, hvor mouna og yoga praktiseres. Sådanne begivenheder har længe været afholdt i mange byer i Rusland.

Anbefalede: