Hvor Meget Er Det Nyttigt For En Person At Gennemgå Dagligt

Indholdsfortegnelse:

Hvor Meget Er Det Nyttigt For En Person At Gennemgå Dagligt
Hvor Meget Er Det Nyttigt For En Person At Gennemgå Dagligt
Video: Hvor Meget Er Det Nyttigt For En Person At Gennemgå Dagligt
Video: Citater fra Pyotr Mamonov, der piercerer til sjælens dybder. 2023, Februar
Anonim

Under forholdene i det moderne liv lider mennesker i stigende grad af et underskud på bevægelsen. Som et resultat af fysisk inaktivitet opstår der forskellige helbredsproblemer. Du kan øge fysisk aktivitet ved hjælp af regelmæssig gang.

Hvor meget er det nyttigt for en person at gennemgå dagligt
Hvor meget er det nyttigt for en person at gennemgå dagligt

Vandring: virkninger på kroppen

Udendørs vandreture er gavnligt for kroppen som helhed. De træner perfekt det kardiovaskulære system, forbedrer stofskiftet, hjælper med at klare problemet med overvægt, har en gavnlig virkning på lungerne og nervesystemet og lindrer depression.

Ved at begynde målrettet at gå, vil du sove bedre, reagere mindre på forskellige eksterne stimuli, dit blodtryk vender tilbage til det normale, og dit immunsystem vil blive styrket. Glem ikke, at bevægelse forbedrer humør, muskelbelastninger bidrager til produktionen af ​​endorfiner - hormoner af lykke, hvilket betyder at du starter dagen med en gåtur, og du vil sikre dig et godt humør i lang tid.

Systematisk gang: hvor skal man starte?

Begynd at gå, tag korte afstande. For eksempel at komme til arbejde om morgenen med offentlig transport, komme ud et eller to stop til placeringen af ​​dit kontor. Anslå på forhånd den tid, du vil bruge på denne rute. En ti minutters gåtur hver dag om morgenen kan give de første positive resultater.

Efter at være begyndt at gå, skynd dig ikke, stræb ikke efter at indstille nogen hastigheds- eller tidsrekord, øg afstanden gradvist og tilføj 100-200 meter til den hver dag. Prøv at få glæde af bevægelsen, se dine følelser - de skal kun være positive.

Så intet gør dine gåture mørke, tænk over ruten på forhånd. Det er godt, hvis det løber langs en rolig gade langt fra støjende motorveje. Vær også opmærksom på dine sko, de skal være lette og behagelige.

Faktorer, der påvirker valg af belastning, når du organiserer en tur

Nogle af de vigtigste faktorer, der påvirker længden af ​​dine gåture, er din alder og sundhed. Det gode ved at gå er, at det passer næsten alle, uanset alder. Det er selvfølgelig værd at tage hensyn til din krops tilstand. Så hvis du f.eks. Har hjerteproblemer, skal du konsultere din læge, før du starter en rekreativ tur.

Jo ældre en person er, jo mere gradvist skal han trækkes ind i processen med fritidsvandring, begyndende med at gå korte afstande (1-2 km) og hæve bjælken til 5-10 km om dagen. Mens du går, skal du overvåge dit velbefindende. Hvis det forværres, skal du begrænse belastningen eller stoppe den helt, konsultere en læge.

Vær også opmærksom på eksterne faktorer. For eksempel, hvis det er varmt eller koldt udenfor, er det bedre at forkorte turen eller annullere den helt og vente på mere behagelige vejrforhold. Om den sultne sommer er det bedst at vælge morgen og aften til gåture.

Hvor meget er det nyttigt at gå?

Der er mange teorier om, hvor meget du kan og skal gå. Tallene spænder fra et par kilometer til femogtyve. Ifølge læger skal en sund person have mindst 30 minutters gang om dagen, fortrinsvis vælge et forholdsvis hurtigt gangtempo. Men hvis dette tal af en eller anden grund er uacceptabelt for dig, skal du starte med 5-10 minutter, og du vil føle de første positive resultater efter et par ugers systematisk gang.

Tidspres og gang

Vær ikke modløs, hvis du har en travl tidsplan og meget lidt tid til vandreture. Aktiviteter som at shoppe eller gå en tur med hunden kan også være et værdigt alternativ til regelmæssig gang. Brug mindre køretøjsbrug, når det er muligt.Vær opmærksom på hvad du laver i din frokostpause - sidder du ved computeren eller diskuterer problemer med kolleger? Prøv at finde 15-20 minutter til at gå og få lidt frisk luft, og dit velbefindende og ydeevne forbedres meget.

Konklusion

Vandreture er utvivlsomt meget gavnligt. Men dette betyder slet ikke, at du på trods af alt skal gå hele tiden. Når du vælger en bestemt varighed og hastighed på gåture, skal du lytte til din krop. Han vil fortælle dig, hvor meget og i hvilket tempo du har brug for at gå.

Populær af emne.