Sommer-OL 1968 I Mexico City

Sommer-OL 1968 I Mexico City
Sommer-OL 1968 I Mexico City

Video: Sommer-OL 1968 I Mexico City

Video: Sommer-OL 1968 I Mexico City
Video: Full Olympic Film - Mexico City 1968 Olympic Games 2024, April
Anonim

Beslutningen om at afholde de olympiske sommerlege XIX i Mexico blev taget af Den Internationale Olympiske Komité på sin 60. session i Baden-Baden i oktober 1963. Der var fire ansøgere. Ud over Mexico City hævdede Detroit, Lyon og Buenos Aires titlen som hovedstad i XIX Olympiaden. Den mexicanske hovedstad modtog 30 stemmer.

Sommer-OL 1968 i Mexico City
Sommer-OL 1968 i Mexico City

På XIX-olympiaden var meget første gang. For første gang blev legene afholdt i Latinamerika. For første gang blev en højbjergregion valgt. Længe før konkurrencen startede, gik “sportsscouts” fra forskellige lande til Mexico, primært trænere og læger, der ønskede at se, hvordan usædvanlige forhold ville påvirke atleternes sundhed og resultaterne af konkurrencen. Mexico City ligger i en højde af 2240 m over havets overflade, og dette kunne kun påvirke magtbalancen.

På trods af heftig debat er et rekordstort antal olympiere ankommet til Mexico City. Konkurrencen blev deltaget af 5531 atleter. 112 lande sendte deres delegationer. Nogle lande dannede olympiske hold for første gang. Blandt debutanterne var ikke kun afrikanske og asiatiske lande, men også Mexicos nabolande Nicaragua, El Salvador og Paraguay. I 1968 var udviklingen af telekommunikation allerede nået et seriøst niveau, og beboere på alle kontinenter kunne se konkurrencen på samme tid. Dette blev også en slags rekord.

OL åbnede den 12. oktober 1968. Åbningsdagen blev ikke valgt tilfældigt. Det var på denne dag, i 1492, at Christopher Columbus ankom til det latinamerikanske kontinent. Den olympiske flamme blev tændt af en kvinde - Enrichetta Basilio Sotelo. Og dette var også en innovation. Et par dage før ceremonien fandt en demonstration af studenterorganisationer sted i Mexico City, der ønskede at påvirke myndighedernes politik. Imidlertid påvirkede politiske begivenheder ikke resultaterne.

Ved XIX sommer-OL blev et stort antal af de højeste præstationer etableret. 78 olympiske rekorder blev registreret, hvoraf 28 var højere end verdensrekordene. Atleter præsenterede de mest behagelige overraskelser for deres fans. De satte 30 olympiske rekorder, hvoraf 14 var bedre end verdens højeste præstationer. Resultatet i 400 m forhindringer blev straks forbedret med et sekund. Seks polhoppere overvandt en højde på 17m. Svømmere og vægtløftere viste også fremragende resultater. Førstnævnte satte 23 olympiske rekorder, sidstnævnte - 18. Skytter og cyklister opnåede fremragende resultater.

I alt blev der spillet 110 sæt medaljer i 22 sportsgrene i Mexico City. I det uofficielle holdbegivenhed vandt det amerikanske hold med 107 medaljer, hvoraf 45 var af højeste standard. Det sovjetiske hold udførte også med succes, i sin sparegris var der 91 priser, inklusive 29 guld. Japanske atleter tog tredjepladsen med 25 priser.

Anbefalede: