Hvor Sommer-OL 1968 Blev Afholdt

Hvor Sommer-OL 1968 Blev Afholdt
Hvor Sommer-OL 1968 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1968 Blev Afholdt

Video: Dick Fosbury OL guld 1968 2022, December
Anonim

Den traditionelle afstemning om valget af spillested til de XIX olympiske lege fandt sted i efteråret 1963 i Baden-Baden, Tyskland. Det var på den 60. samling i Den Internationale Olympiske Komité, og afstemningslisten indeholdt fire punkter. Kun en af ​​dem blev tildelt en europæisk by, og i resten blev oversøiske ansøgere præsenteret.

Hvor sommer-OL 1968 blev afholdt
Hvor sommer-OL 1968 blev afholdt

Sommer-OL 1968 kunne have fundet sted i Frankrig, USA eller Argentina, men byerne, der repræsenterer disse lande, kunne ikke konkurrere med den mexicanske hovedstad. I den første afstemningsrunde modtog Mexico City to stemmer mere end alle andre byer tilsammen, og dette var slutningen af ​​valget af hovedstaden i XIX Summer Games. Som et resultat blev denne sportsfestival af planetarisk skala afholdt i Latinamerika for første og hidtil eneste gang i OL-historien.

Mexico City er en by, der blev grundlagt i 1521 og siden da bærer navnet på den aztekeriske krigsgud. Antallet af indbyggere i den mexicanske hovedstad overstiger 8,5 millioner, og under hensyntagen til forstæderne kan dette antal øges til 21 millioner. For at være vært for de olympiske turneringer i Mexico City blev der gennemført 88 projekter til forbedring af by- og transportinfrastruktur, en "olympisk landsby" blev oprettet, og mere end et dusin nye sportsfaciliteter blev bygget. Det samlede antal sportssteder, hvor konkurrencen fandt sted, var 25. Åbnings- og afslutningsceremonierne for spillene fandt sted på det 60.000 sæder stadion, der tidligere var bygget til Pan American Games.

Hovedstaden i Sommer-OL 1968 ligger på et bjergplateau i en højde på mere end 2.200 meter over havets overflade, og dette påvirkede på en bestemt måde konkurrencens resultater. Den tyndere luft i højlandet har bidraget til bedre resultater inden for sportsgrene, der kræver, at atleter udfører relativt kort. For eksempel var det på disse spil, at amerikaneren Bob Beamon satte sin fænomenale længdespring rekord for disse tider efter at have fløjet 8 meter og 90 centimeter. Han forbedrede den tidligere verdenspræstation med mere end en halv meter. Denne rekord blev kun slået 23 år senere. Og i triple jump-konkurrencer fornyede olympierne den tidligere rekord fem gange. Samtidig oplevede atleter i sportsgrene, der primært kræver udholdenhed, yderligere vanskeligheder på grund af iltmangel.

XIX sommer-OL begyndte i efteråret den 12. oktober 1968 og sluttede den 27. oktober. På den blev der spillet 172 sæt medaljer, og antallet af deltagere oversteg 5, 5 tusind.

Populær af emne.