FIFA World Cup: Hvordan Var Spillet Kroatien - Mexico

Den 23. juni, ved verdensmesterskabet i Brasilien, sluttede gruppespillet i gruppe A og B. I den første kvartet af mesterskabet var en af de vigtige og sidste kampe spillet mellem de nationale hold i Mexico og Kroatien. I den personlige konfrontation af disse hold blev skæbnen for en billet til slutspillet besluttet.

2014 FIFA World Cup: hvordan var spillet Kroatien - Mexico

Første halvdel kom med en fordel for kroaterne. De havde mere boldbesiddelse og forsøgte at angribe hurtigt, men europæerne formåede ikke at skabe rigtig skarpe øjeblikke. Oftest forstyrrede kroaterne modstanderens forsvar med strejker over lang afstand.

Centralamerikanske repræsentanter valgte modangrebstaktik. Dette er ikke tilfældigt, fordi uafgjort ville have været nok for mexicanerne til at forlade gruppen. Med en sådan opdeling kunne Mexico tilskrives kampens favoritter. Det var igrovkoi fra dette hold i første halvleg, der skabte to farlige øjeblikke ved de kroatiske porte. Først efter en langtrækkende strejke fra målmanden reddede målposten europæerne, og derefter modtog Peralta en vidunderlig aflevering fra dybet, gik til et møde med Pletikosa, men gled og kunne ikke ramme porten. Første halvleg sluttede uafgjort.

Anden halvdel af mødet fulgte et lidt andet scenarie. Kroaterne i de angribende handlinger viste sig endnu mindre, og mexicanerne syntes at have tilføjet. Først havde dommeren medlidenhed med Kroatien, da han ikke tildelte et straffespark for at have spillet med en hånd i det kroatiske straffesparksområde. Men så sejrede retfærdighed. I 72 minutter efter et hjørne rammer Rafael Marquez målet med hovedet. Mexicanernes glæde var så stærk, at deres hovedtræner sammen med spillerne faldt i hans arme på banen.

Derefter faldt kroaterne helt fra hinanden. De gik glip af to gange mere. Andres Guardado i det 75. minut og Javier Hernandez i det 82. minut scorede en ødelæggende score. Nu tvivlede ingen på, at mexicanerne forlod gruppen. Kroaterne formåede at vinde et mål tilbage i slutningen af kampen, men det var lidt trøst. Ivan Perisic i det 87. minut scorede det eneste mål mod mexicanerne.

Den endelige score i spillet 3 - 1 til fordel for Mexico giver vinderne mulighed for at score 7 point i gruppe A. På samme tid sammenlignes de med Brasilien, men er ringere end værterne for mesterskabet udelukkende på grund af forskellen mellem mål scoret og indkasseret. Brasilien kommer først og Mexico kommer på andenpladsen. Nu møder det mexicanske hold det nederlandske landshold i 1/8 finalen.