Red Bull Besluttede At Bekæmpe Liberty For 30 Millioner

Red Bull Besluttede At Bekæmpe Liberty For 30 Millioner
Red Bull Besluttede At Bekæmpe Liberty For 30 Millioner

Video: Red Bull Besluttede At Bekæmpe Liberty For 30 Millioner

Video: Red Bull Besluttede At Bekæmpe Liberty For 30 Millioner
Video: Cities: Skylines Creator Competition! | Red Bull Metropolis 2024, April
Anonim

Helmut Marko har truet med, at Red Bull forlader F1 i slutningen af 2020, hvis tekniske og økonomiske regler ikke lever op til holdets forventninger. Faktisk begyndte en krig med amerikanerne for penge. Her er hvad der står på spil i diskussionen …

Red Bull besluttede at bekæmpe Liberty for 30 millioner
Red Bull besluttede at bekæmpe Liberty for 30 millioner

Formel 1-motorerne vil blive homologeret inden for en måned, men racing-action genoptages først officielt i midten af marts på Melbourne Circuit, som er vært for den første Grand Prix i 2019-sæsonen. Men i virkeligheden ændrede tvisterne mellem Formel 1-holdene kun miljøet - i stedet for kasser og spor finder de sted på de kontorer, hvor repræsentanterne for holdene mødes.

På bordene er de regler, der vil definere Formel 1 2021, når kongelige løb kan ændre sig dramatisk. Ikke kun nye tekniske forskrifter diskuteres (sandsynligvis vil de ikke afvige meget fra den eksisterende), men frem for alt nye regler, der vil vedrøre sportslige og økonomiske spørgsmål.

I de seneste uger har der været rygter om en meget irriteret Red Bull-ledelse. Helmut Marko kastede en klassisk sten i dammen:”Vi har en aftale indtil 2020. Indtil der er en endelig regulering af motorerne og aftalen om samtykke, vil hverken Red Bull eller Honda endelig beslutte noget."

At fokusere på motorer er støv i øjnene, hvilket skulle give mulighed for at afpresse selv en så betydelig figur som en producent, nemlig Honda, ved at trække sig tilbage fra mesterskabet.

Der er to tornede emner, der, som det viste sig, irriterer Marco: budgetgrænsen og kriterierne, hvormed præmiepenge fordeles, startende i 2021. Med hensyn til det andet punkt er Liberty's intentioner meget klare og har længe været kendt.

Målet er at omdefinere kriterierne for distribution af præmiepuljen, hvilket øger artikel A i systemet, der nu regulerer divisionen (dvs. det beløb, der betales i lige store dele til hvert hold) - i dag er det 27,5 millioner euro - på grund af historiske fordele, der nu er forbeholdt Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren og Williams.

De seneste rygter tyder på, at reduktionen i tilfælde af Red Bull kan overstige 30 millioner euro. Marco kunne tilsyneladende ikke lide det.

Herfra bliver hans position klar, hvilket denne gang antyder en sandsynlig udgang.

”Der er et andet valg,” fortsatte han, “vi kunne konkurrere i Le Mans 24 timer med Valkyrie i henhold til WEC Hypercar-reglerne. Hvis Formel 1 indfører en omkostningsgrænse, bliver vi nødt til at skære ned i personalet. Og det ønsker vi ikke. Derfor kunne vi overveje andre projekter, for eksempel Le Mans."

Generelt vil budgetbegrænsninger være en effektiv løsning til racing, som i væsentlig grad vil udvide mulighederne for at nå podiet, selv for de hold, der i øjeblikket er på vej til aktiv udvikling.

Dette handler imidlertid om praktisk anvendelse, da den eneste bæredygtige måde ville være at introducere FIA-medarbejderne for hvert hold, "kommissærer", der kender alle aktiviteterne i holdet, herunder forretningshemmeligheder.

Der var tilfælde, hvor FIA-teknikere, der havde relevante stillinger, kom til holdene efter fratræden: Laurent Meckis - hos Ferrari, Marcin Budkowski - hos Renault.

Anbefalede: