De Mest Berømte Olympiske Maskotter

De Mest Berømte Olympiske Maskotter
De Mest Berømte Olympiske Maskotter

Video: De Mest Berømte Olympiske Maskotter

Video: 20 BIGGEST MISTAKES IN SPORT HISTORY! 2022, November
Anonim

Den olympiske maskot er et af symbolerne på de olympiske lege. Det er enten et billede af et dyr, der er karakteristisk for det land, hvor spillene afholdes, eller et billede af et livløst objekt. Værtslandet bruger maskotten til reklame og kommercielle formål for at tiltrække interesse for OL og for at få en ekstra finansieringskilde.

De mest berømte olympiske maskotter
De mest berømte olympiske maskotter

Maskotten blev første gang brugt ved sommer-OL 1972 i München. Derefter blev Waldi-gravhund valgt som dette symbol. Som udviklerne af maskotten forklarede, er kvaliteter som udholdenhed, udholdenhed, fingerfærdighed iboende i gravhunden. Og dette er absolut nødvendigt for en atlet, der ønsker at få succes. Derudover er München hovedstaden i forbundsstaten Bayern, hvor gravhunde er ekstremt populære som kæledyr.

Ved de næste sommer-OL 1976 i den canadiske by Montreal var bæveren Amik maskot. Valget af dette særlige dyr er dybt symbolsk, fordi Canada på grund af salget af bæverskind faktisk eksisterede i den første periode af sin historie. Derudover er sådanne kvaliteter som tålmodighed og hårdt arbejde iboende i bæveren, uden hvilken en atlet ikke har noget at drømme om høje resultater. Og ordet "amik" i oversættelse fra nogle indiske sprog betyder bare "bæver".

Russernes borgere er mest velkendte og tæt på maskotten til OL i Moskva, der fandt sted i 1980 - bjørneungen Misha. Det blev oprettet af illustratoren Viktor Chizhikov. Selvom bjørnen i naturen er et farligt rovdyr, fremkaldte bjørnen Misha helt andre følelser. Han lignede et sødt, godmodig, muntert humle. Og den sidste akkord for afslutningsceremonien ved OL, da en dukke, der skildrer en bjørn, blev lanceret til himlen ved hjælp af balloner, chokerede bogstaveligt talt et stort antal tilskuere. De var glade og rørte ved.

Et andet rovdyr - tigeren - blev maskot til OL i Seoul 1988. Sandt nok gjorde arrangørerne af spillene ham til en lille tiger Khodori (oversat fra den koreanske "Hodori" - "Tiger Boy") - munter, godmodig og sjov. For at styrke dette indtryk "præsenterede de" tigerungen med en sort bondehætte, som traditionelt bæres i koreanske landsbyer.

Populær af emne.