Snowboardtøj: Hemmelighederne Ved Det Rigtige Valg

Indholdsfortegnelse:

Snowboardtøj: Hemmelighederne Ved Det Rigtige Valg
Snowboardtøj: Hemmelighederne Ved Det Rigtige Valg

Video: Snowboardtøj: Hemmelighederne Ved Det Rigtige Valg

Video: Snowboardtøj: Hemmelighederne Ved Det Rigtige Valg
Video: Køb af skistøvler – Guide til valg af skistøvler 2024, Kan
Anonim

Til snowboarding er et bord, bindinger og støvler ikke nok. Du har brug for godt tøj, der er velegnet til aktive bevægelser i kulden, falder ned i sneen og god svedabsorption. Uegnet tøj kan hurtigt blive vådt, både indvendigt og udvendigt, og forårsage sygdom.

Snowboardtøj: hemmelighederne ved det rigtige valg
Snowboardtøj: hemmelighederne ved det rigtige valg

Tre lag tøj

En af de vigtigste hemmeligheder ved udstyr er lagdelingsprincippet: tøj skal bestå af tre lag, som hver udfører sine egne funktioner.

Det første lag er termisk undertøj, som forhindrer hypotermi i kroppen. Med aktive bevægelser sveder atleten, den sved, der frigøres, afkøler hudoverfladen. Højkvalitets termisk undertøj absorberer ikke kun fugt, men fordamper det også aktivt og forhindrer kroppen i at overkøle. Når du vælger termisk undertøj, skal du være opmærksom på, at det er 100% syntetisk, helst polyester. Undertøj med spandex eller lycra, der er en del af sammensætningen, passer bedre til kroppen. Syntetiske materialer med tilsætning af bomuld er behagelige at røre ved, men mindre åndbare og mindre effektive til at transportere fugt væk fra kroppen. Kombinationer med tilsætning af uld er også ret bekvemme i fravær af overfølsomhed over for denne type stof.

Det første lag tøj skal dække det maksimale område af kroppen: T-shirts skal have en krave og lange ærmer med manchetter, bukser - lange ben. Det er bedre at vælge specielle snowboard sokker eller bare tynde syntetiske sokker. Strømpens højde skal nå midten af underbenet.

Det andet lag er isolering. Det skal ikke kun bevare varmen, men også fjerne det overskydende og lade det gennem dampe, der tages væk fra kroppen af termisk undertøj. Hættetrøjer og uldtrøjer i bomuld gør et dårligt stykke arbejde med denne rolle. Den bedste mulighed er en fleece sweatshirt eller jakke.

Det tredje lag er en membran, der tillader fugt at passere udefra og forhindrer fugt i at komme ind. Snejakken og bukserne indeholder et membranlag og isolering, men der er modeller uden isolering. Producenten skriver membranindikatorerne på mærkevarer. Jo højere parameteren Waterproof (Waterresist) er, jo bedre membranens vandtætningsegenskaber, jo højere den åndbare parameter, desto bedre fordamper membranen fugt og mindre beskyttelse mod vind.

Valgte hemmeligheder

Når du vælger termisk undertøj, er det meget vigtigt, at det strengt matcher størrelsen. Således vil det samtidig klæbe til kroppen og ikke begrænse bevægelse.

Når du vælger en sweatshirt eller jakke, skal du overveje materialet: det er bedre at vælge fleece ting efter størrelse, bomuld og uld - en eller to størrelser større. Snejakken skal være fri til at bevæge sig rundt og have ventilation og en inderdel til at holde sneen ude. Det er meget praktisk, når nederdelen er fastgjort til bukserne, og jakkens ærmer har manchetter til at stoppe dem i handsker.

Når du vælger en snowboardbukse, skal du foretrække modeller med forstærkede stofindsatser på balder og knæ - du kan sidde i dem i lang tid i sneen.

Anbefalede: