De Mest Berømte Olympiske Kunstskøjteløbere

De Mest Berømte Olympiske Kunstskøjteløbere
De Mest Berømte Olympiske Kunstskøjteløbere

Video: De Mest Berømte Olympiske Kunstskøjteløbere

Video: De Mest Berømte Olympiske Kunstskøjteløbere
Video: Aljona Savchenko and Bruno Massot (GER) - Gold Medal | Pairs Free Skating | PyeongChang 2018 2023, Juni
Anonim

Kvinders enkelt skøjteløb optrådte først i 1906, da Den Internationale Skøjteunion (ISU) begyndte at afholde separate konkurrencer for kvinder og mænd. Allerede i 1908 blev kvinders enkelt skøjteløb inkluderet i programmet for de Olympiske lege.

De mest berømte olympiske mestere på kunstskøjteløb
De mest berømte olympiske mestere på kunstskøjteløb

Maige Sayers vandt guldmedaljen ved de første olympiske lege i 1908 for at inkludere kvinders skøjteløb. Tilbage i 1901 begyndte denne fremragende engelskvinde at deltage i mænds konkurrencer, da kvinders separate konkurrencer ikke var tilladt på det tidspunkt. Derudover blev hun verdensmester to år i træk i 1906 og 1907.

Efter første verdenskrig blev Sonya Henie fra Norge den mest berømte kunstløber i verden. Hun vandt alle OL og verdensmesterskaberne i 1927-1936 og var den første kvinde til at mestre den enkelte aksel.

Under Anden Verdenskrig stoppede de europæiske lande med at træne, mens USA og Canada fortsatte med at træne. Som et resultat gik guldet fra OL i 1948 til den canadiske Barbara Ann Scott. Hun blev også berømt for at være den første kvinde, der lavede en dobbelt lutz i 1942.

I 1952 vandt engelskkvinden Genette Alwegg, vinderen af verdensmesterskabet i 1951, olympisk guld. Hendes forestillinger var kendetegnet ved de obligatoriske figurers klarhed og perfektion.

I mange år i kvinders enkelt skøjteløb blev alle præmierne taget af amerikanske kvinder. Tenley Albright (olympisk guld i 1956) og Carol Heiss (guld i 1960, sølv i 1954) etablerede en klar ensartet stil - det vigtigste i det er fleksibilitet, plasticitet, spektakulær koreografi og tekniske kvalitetselementer af meget høj kvalitet. Denne stil blev yderligere godkendt af amerikanske kvinder Peggy Fleming (1968 olympisk guld) og Dorothy Hamill (1976 olympisk guld).

Kunstløberen fra Østrig, Beatrice Schuba, satte også sit præg i kvinders single-skøjteløb. På grund af udførelsen af de krævede tal med den højeste kvalitet modtog hun det sidste karakter for tal over 5 point og modtog guldet fra OL i 1972.

I 1980'erne kom kunstløbere fra den tyske demokratiske republik ind på scenen og bragte en innovativ sportsstil til kvinders single-skøjteløb, mens de samtidig afslørede deres kunstneriske evner. I 1980 vandt Anette Petsch olympisk guld, og de næste to OL, 1984 og 1988, blev vundet af Katharina Witt med perfekte tekniske elementer og harmoniske programmer.

I 1992 vendte det olympiske guld i kvinders singelskøjteløb tilbage til amerikanerne - det blev modtaget af Christy Yamaguchi. Hun blev berømt for at vinde førstepladsen i US Championships i både singler og parskøjteløb.

Ved OL i 1994 adskilte den ukrainske Oksana Baiul sig og slog alle med elementernes kvalitet og den ekstraordinære følelsesmæssighed ved hendes optræden.

Guldet fra OL 1998 og 2002 vendte tilbage til de amerikanske kvinder. Vinderne i dem var Tara Lipinski (den yngste vinder af spil i individuelle discipliner) og Sarah Hughes (vandt takket være et stort antal vanskelige elementer - i det gratis program udførte hun 7 tredobbelt spring, inklusive 2 kaskader 3 + 3).

OL i Torino i 2006 skubbede den amerikanske skole til andenpladsen (Sasha Cohen - sølv). Guldet blev vundet af den japanske kvinde Shizuka Arakawa, hun blev den første japanske kunstløber, der vandt de olympiske lege.

Ved OL i Vancouver i 2010 blev det første sted taget af repræsentanten for Sydkorea Kim Yong A. Hun blev den første kunstløber, der havde alle de højest mulige titler: i sin karriere ved alle konkurrencer befandt hun sig altid på podiet. Kim Young Ah vandt de olympiske lege, Four Continents Championship, verdensmesterskabet, Grand Prix-finalen.

Populær af emne.