Hvem Er Den Mest Berømte Hockeyspiller

Indholdsfortegnelse:

Hvem Er Den Mest Berømte Hockeyspiller
Hvem Er Den Mest Berømte Hockeyspiller

Video: Hvem Er Den Mest Berømte Hockeyspiller

Video: Hvem Er Den Mest Berømte Hockeyspiller
Video: Tidenes mest uselviske ishockeyspiller 2024, April
Anonim

Den mest berømte hockeyspiller i verden er canadiske Wayne Gretzky. Han er NHLs højest scorende spiller med uovertruffen præstation. I løbet af sin karriere satte han 61 poster og modtog titlen "Den største spiller i hockeyhistorien".

Hvem er den mest berømte hockeyspiller
Hvem er den mest berømte hockeyspiller

Wayne blev født den 26. januar 1961 i Canada. Han blev afhængig af hockey siden barndommen - i sin ungdom var ishockey utrolig populær, og lønningerne til professionelle spillere voksede med spring.

Carier start

I en alder af 6 spillede Gretzky allerede i et hold med 10-årige. Og da han var 10 år gammel, da han blev ført til børneligaen, satte han sin første rekord for en dreng på hans alder - han scorede 378 mål og lavede 139 assists i en sæson.

Som 14-årig spillede Wayne mod 20-årige drenge og deltog endda i internationale turneringer. Så ved junior-verdensmesterskabet i Montreal, da Gretzky var 16 år, var han den yngste deltager. Det forhindrede ham dog ikke i at blive den bedste blandt målscorerne og den bedste angriber i mesterskabet.

Verdensberømte

I en alder af 17 kom Wayne Gretzky ind i NHL ligaen og satte derved en slags rekord - før det blev sådanne kontrakter kun indgået med dem, der blev fyldt 18 år. I den første sæson vandt han titlen som den mest produktive spiller i sæsonen og satte rekorden - blev den yngste spiller til at score 50 mål i Major League.

I anden sæson sætter Wayne NHL-rekorden for antallet af assists og point scoret pr. Sæson, modtager Art Ross Trophy-titlen, gentager ligarekorden for antallet af mål i en periode af kampen (4 mål). Og på denne baggrund var det en fuldstændig overraskelse for ham at overføre ham som spiller i 1988 til Los Angeles Kings-holdet - den svageste i Major League.

NHL er den nationale hockeyliga - en professionel organisation, der forener hockeyklubber i Canada og USA. Det er den første professionelle ishockeyliga i verden og den største sportsliga i Nordamerika.

Men overførslen af den berømte hockeyspiller til Californien rejste til tider lokalbefolkningens interesse for hockey: hvis tidligere hockey medførte tab, blev stadionerne fyldt med en tredjedel, så efter 1988 blev det et stort problem at få billetter til spil med berømte Gretzky. Samme år modtog Gretzky Hart Trophy, den første nogensinde Los Angeles Kings. I 1989 formåede han at sætte rekorden for flest point i en sæson - 1851. Og han fik det sidste point 53 sekunder inden slutningen af den sidste kamp i sæsonen. Waynes karriere steg kraftigt.

I 1994 scorede Gretzky sine 802 karrieremål og blev den bedste målscorer i NHL-historien. Samme år modtog han Art Ross Trophy og blev sæsonens topscorer for tiende gang.

Hart Trophy er sæsonens mest værdifulde spiller. Art Ross Trophy er sæsonens topscorer. Dette er de mest prestigefyldte priser i NHL.

I begyndelsen af 1996 flyttede Wayne til et stærkere hold - St. Louis Blues og blev sæsonens topscorer samme år. Men på grund af en konflikt med ledelsen efter sæsonens afslutning forlod han klubben og flyttede til New York Rangers. Gretzkys karriere var allerede ved at slutte, men han fortsatte med at sætte flere og flere rekorder. I samme 1996 oversteg summen af hans point 3000, hvilket blev en ny NHL-rekord, og i 1997 satte han ligarekorden for assists - 1851. I 1999 slog Wayne rekorden på 1072 karrieremål og modtog titlen " Største spiller i historiehockey i det tyvende århundrede ".

Wayne Gretzky trak sig officielt tilbage fra sin professionelle karriere den 18. april 1999. Hans navn blev udødeliggjort i Hockey Hall of Fame forud for tidsplanen, og tallet "99", hvorunder han optrådte, er tildelt ham for evigt. Han har slået næsten alle NHL-rekorder og tjent de fleste af de individuelle liga-priser, der gives til de bedste spillere i sæsonen. Han vandt Hart Trophy ni gange og Art Ross Trophy ti gange.

Efter sin sportskarriere startede Wayne sin egen forretning, coachede Phoenix Coyotes-holdet, som han medejede, og tjente som general manager for det canadiske landshold.

Anbefalede: