Den Mest Berømte Skakspiller

Indholdsfortegnelse:

Den Mest Berømte Skakspiller
Den Mest Berømte Skakspiller

Video: Den Mest Berømte Skakspiller

Video: Den Mest Berømte Skakspiller
Video: The Top 5 Chess Players of All Time: Learn More about Some of the Greatest Chess Players in History! 2024, April
Anonim

Skak har længe været et meget intelligent brætspil, der kræver strategisk og analytisk tænkning. Der var mange talentfulde skakspillere i verden, men den mest berømte af dem var og forbliver den strålende Garry Kasparov, der gentagne gange blev anerkendt som verdensmester og otte gange vinder af verdensskakolympiaden.

Den mest berømte skakspiller
Den mest berømte skakspiller

Kasparovs karriere

Garry Kasparov, kendt i verden som den internationale stormester, har været den ærede mester i Sovjetunionen siden 1985, og fra 1981 til 1988 blev han anerkendt som verdensmester. Garry Kasparov har otte sejre ved verdensskakolympiaden, hvoraf fire vandt han, mens han spillede for det sovjetiske hold. Skakspilleren er ejer af elleve Oscars for det smukkeste spil i spillet samt leder af den tilsvarende vurdering fra 1985 til 2006.

De fleste eksperter og professionelle analytikere betragter Kasparov som den største skakspiller i hele skakspilets historie.

Harrys rekordbedømmelse (mere end den berømte Tal) i skak i tretten og et halvt år i træk var 2851 point (fra 1991 til 2005). Rekorden for en stor skakspiller blev derefter slået af den norske spiller Magnus Carlsen, som er en af de yngste stormestre i verden og den sekstende verdensmester i skak. Kasparov spillede om titlen verdensmester med den legendariske russiske skakspiller Anatoly Karpov i ti lange år. I løbet af denne tid havde "tungvægterne" i skakkampen mere end fem geniale dueller, hvilket resulterede i, at Kasparov alligevel vandt den længe ventede sejr.

Kasparov i dag

Til stor beklagelse for skakfans og fans af Garry Kasparov, i 2005 annoncerede den berømte skakspiller sin pensionering og pensionering i politik. Indtil i dag er Garry Kasparovs politiske karriere ret vellykket - han har gentagne gange deltaget i forskellige oppositionsbevægelser og er formand for United Civil Front. I 2008 oprettede Kasparov sit eget føderale bureau.

Kasparov har vundet flere gange mod det meget vanskelige Deep Blue-skakprogram, som kun få store stormestre har været i stand til at mestre.

I dag er Garry Kasparov leder af oppositionen, der protesterer mod det eksisterende regime. Hans skakkarriere har givet ham et stort antal sejre og status som en af de bedste skakstrateger i verden. Han spillede med sådanne berømte skakspillere som A. Karpov, A. Belyavsky, V. Korchny, R. Hübner, U. Andersen og så videre. Garry Kasparovs kvaliteter, som gjorde det muligt for ham at besejre sine rivaler på skakbrættet, hjælper ham i dag med at føre politiske kampe og opbygge sin egen taktik til at ændre den eksisterende struktur i Rusland.

Anbefalede: