De Mest Berømte Mestre I OL

De Mest Berømte Mestre I OL
De Mest Berømte Mestre I OL

Video: De Mest Berømte Mestre I OL

Video: Шпатлевка стен и потолка. З способа. Какой самый быстрый? 2022, December
Anonim

I det antikke Grækenland blev de olympiske lege betragtet som den vigtigste begivenhed, og derfor blev vinderne de virkelige afguder for deres medborgere. De blev betragtet som helte, oversvømmet med hædersbevisninger og ros, og deres statuer blev rejst på de vigtigste pladser. Fra de fjerne tider er navnene på de mest berømte mestre kommet ned til os.

De mest berømte mestre i OL
De mest berømte mestre i OL

Leonidas, en indfødt fra Rhodos, konkurrerede i fire OL i træk fra 164 til 152. F.Kr. Han vandt 12 sejre i sådanne begivenheder som simpel løb, dobbeltdistanceløb og løb i fuldt udstyr.

Den berømte stærke mand Milon fra Croton deltog i så mange som syv OL. Og i seks af dem vandt han og i en sådan farlig form som en knytnævekamp. Og i disse dage brugte krigere ikke kun beskyttelseshandsker, men pakket også deres næver og underarme med strimler af læder med metalplader. Man kan forestille sig, hvilken alvorlig skade en kriger fik, hvis han savnede et slag i hovedet.

Milos magt var legendarisk. Han siges at være begyndt at løfte en kalv hver dag som teenager og fortsatte denne øvelse og opbyggede muskelstyrke, selv da kalven blev til en tyr. Det er svært at sige, hvor troværdig denne legende er. Men da grækerne havde en kult af fysisk styrke, kunne kun en virkelig stærk person blive helten i sådanne myter.

Siden oprettelsen af ​​de olympiske lege i slutningen af ​​det 19. århundrede er der kommet nye helte, hvis navne for evigt forbliver i sportens historie. For eksempel er den første mester i de første olympiske lege i vores tid den amerikanske atlet James Connolly. Han vandt guldmedalje i tredobbelt spring og modtog den uofficielle titel "Den allerførste".

Den virkelige helt fra de første genoplivede olympiske lege var den græske Spiridon Luis, der vandt programmets sværeste form - maraton. Jublende medborgere oversvømmede ham med utallige hædersbevisninger og priser.

Den berømte amerikanske atlet Carl Lewis, en atlet med fænomenale naturlige evner, vandt fire olympiske lege i træk fra 1984 til 1996 og i forskellige discipliner: løb og længdespring.

Den store cubanske tungvægtsbokser Teofilo Stevenson blev olympisk mester tre gange. Og blandt vores landsmænd er der berømte atleter, der gentagne gange har vundet guldmedaljer ved OL, for eksempel gymnast Nikolai Andrianov, svømmer Vladimir Salnikov.

Populær af emne.