Hvordan Var OL 1904 I St. Louis

Hvordan Var OL 1904 I St. Louis
Hvordan Var OL 1904 I St. Louis

Video: Hvordan Var OL 1904 I St. Louis

Video: Hvordan Var OL 1904 I St. Louis
Video: 1904 olympics medals / 1904 olympics medals winner country / 1900 olympic winner | 1904 olympics 2024, Kan
Anonim

III Olympiske Lege blev afholdt fra 1. juli til 23. oktober 1904 i St. Louis, USA. 645 atleter deltog i dem (6 af dem var kvinder). 91 sæt præmier blev spillet i 17 sportsgrene. Det er værd at bemærke, at der kun var 53 atleter fra Europa, da de fleste af dem ikke kunne komme på grund af rejsen og varigheden. For første gang deltog atleter fra Sydamerika og Canada i De Olympiske Lege. Der var kun en kvindekonkurrence - bueskydning.

Hvordan var OL 1904 i St. Louis
Hvordan var OL 1904 i St. Louis

Disse spil blev faktisk rent amerikanske. Dette skyldes, at det amerikanske hold nummererede næsten 10 gange flere atleter end holdene i resten af de deltagende lande tilsammen. Derudover var mange discipliner enten kunstige eller dyrkede kun i staterne. For eksempel stick hegn, lang dykning, rocky og lyacrosse spil. I de fleste konkurrencer deltog kun amerikanere. I denne situation overrasker selvfølgelig ikke det faktum, at det amerikanske atletikhold vandt 22 guldmedaljer ud af 24 mulige.

Som et resultat tog USA-holdet førstepladsen i den uofficielle holdbegivenhed med 236 medaljer (77-81-78). Den tætteste "forfølger" var det tyske landshold. Tyske atleter vandt kun 13 medaljer (4-4-5), mens cubanerne var tredje med 9 medaljer (4-2-3).

For at øge repræsentativiteten og massekarakteren forsøgte arrangørerne af De Olympiske Lege i St. Louis at holde den såkaldte. antropologiske dage, hvor det var planlagt at afholde konkurrencer for "farvede" atleter. Imidlertid betragtede lederen af IOC Pierre de Coubertin dette som en slags racistiske narrestreger. Han sagde, at dette underminerer de grundlæggende bestemmelser i den olympiske bevægelse og påpeger, at dette ikke kan antages i fremtiden.

Disse olympiske lege var ligesom de foregående (Paris, 1900) rige på forskellige nysgerrigheder, der var forbundet med et ret svagt niveau af sportsudvikling i verden. For eksempel overvandt den japanske stangspringer Savio Funi baren på en meget original måde, men hans forsøg blev ikke talt med. Pointen var, at han satte stangen foran stangen lodret og derefter hurtigt klatrede på den og roligt sprang over stangen. Det blev forklaret for atleten, at et løbsspring er gyldigt.

Japaneren i sit næste forsøg løb afslappet ad stien, satte derefter stangen ned, klatrede på den igen og sprang over tværstangen. I lang tid kunne Funi ikke forstå, hvorfor hans andet forsøg heller ikke blev krediteret.

Anbefalede: