Hvad Er Et Maraton

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Et Maraton
Hvad Er Et Maraton

Video: Hvad Er Et Maraton

Video: Hvad Er Et Maraton
Video: The Science of Marathon Running 2024, Kan
Anonim

Ordet "maraton" hører til kategorien almindeligt anvendt og har flere betydninger. Det er nysgerrig, at nogle af betydningerne gradvis bliver arkaiske, og i stedet for kommer der et nyt semantisk indhold.

Hvad er et maraton
Hvad er et maraton

Oprindeligt blev en landsby i Attika kaldet Marathon. Ikke langt fra denne landsby i 490 f. Kr. var slaget ved Marathon mellem grækerne og perserne. Som et resultat af denne kamp blev grækerne, der overgik fjenden, besejret. Denne begivenhed styrkede Grækenlands demokrati og styrkede grækernes tro væsentligt på deres egen stats styrke og magt.

Marathon som en sport

Maraton i de græske olympiske lege dukkede ikke op med det samme, det blev inkluderet i det konkurrenceprogram næsten et århundrede efter offentliggørelsen af de første spil. Der er en græsk legende om en kriger ved navn Phillipides. Ifølge legenden løb han afstanden fra landsbyen Marathon til byen Athen, hvorefter han faldt død. Historien fortæller, at Phillipid kørte 230 kilometer på bare to dage.

I middelalderen, da legene gennemgik vanskelige tider, blev maraton udelukket fra konkurrenceprogrammet, senere startede i 1896 for den mandlige befolkning og fra 1984 for den kvindelige befolkning genvandt maraton sin betydning som et atletikprogram for løbere, som stadig bruges i Olympiske lege. Afstanden fra et sådant løb er omkring 43 kilometer; et specielt spor er organiseret til løbet.

Reglerne for løbernes moderne maraton blev udviklet af Association of International Marathons and Races, de beskriver ikke kun kravene til afstanden og banen, men også de generelle regler for organisering af ruten, træning af en atlet.

På maratonbanen er der madpunkter hver fem til seks kilometer, hvor løbere kan få vand, tørret frugt, nødder eller energidrikke. Den minimale forberedelsestid for en atlet er seks måneder. I denne periode udfører atleten øvelser for at udvikle muskler, øge lungekapaciteten og træne kroppen til at løbe lange afstande.

Maraton er også iboende i cykling, motorcykelkonkurrencer såvel som under rally, med et ord over tid begyndte alle løb, svømmer osv. Over lange afstande at blive kaldt en maraton.

Bookmaker maraton

I 1997 blev der oprettet et bookmakerkontor i Rusland, som også har navnet "Marathon". I øjeblikket er Marathon et sted, hvor du kan foretage alle former for væddemål på sports- og økonomiske begivenheder.

For at deltage i lotteriet skal du registrere dig på kampagnens officielle hjemmeside, åbne din konto og vælge det interesserede objekt. Derefter skal du placere et væddemål og vente på resultatet. I øjeblikket er maratonwebstedet blokeret, da hasardspil for nylig er blevet forbudt i Rusland.

Anbefalede: