Sådan Bestemmes Din Normale Vægt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Din Normale Vægt
Sådan Bestemmes Din Normale Vægt

Video: Sådan Bestemmes Din Normale Vægt

Video: Sådan Bestemmes Din Normale Vægt
Video: How Much Should I Weigh? Calculate Your Ideal Body Weight 2024, Kan
Anonim

Problemet med at bestemme den normale kropsvægt er altid relevant, især når en person bekymrer sig om sit helbred. Når alt kommer til alt indikerer en afvigelse fra normen i en eller anden retning en krænkelse af kroppens funktioner og som et resultat udviklingen og forværringen af forskellige sygdomme. Men begrebet "normal vægt" er tvetydigt og kan variere afhængigt af race, køn, højde og alder. Lad os prøve at fremhæve nogle grundlæggende principper.

volumenmåling
volumenmåling

Nødvendig

  • Vægte
  • Stadiometer
  • Lommeregner

Instruktioner

Trin 1

Træk 100 fra din højde. Resultatet bliver din normale vægt. I dette tilfælde er det nødvendigt at foretage en ændring for typen af fysik: tynde mennesker er 3-5% lettere, og stærke mennesker er tværtimod 2-3% tungere end dem, der er normosteniske.

Trin 2

Beregn dit overvægtige indeks. For at gøre dette skal du dele vægten i kg med højden, omregnet til kvadratmeter. Hvis den resulterende værdi er mindre end 25, betragtes vægten som normal.

Trin 3

Bestem forholdet mellem din talje og dine hofter. Den resulterende værdi bør ikke overstige 0,8 for kvinder og 0,9 for mænd.

Trin 4

Beregn den normale vægt ved hjælp af Robinson-formlen: 52 + 1,9 * (0, 394 * h - 60), hvor h er højden i cm.

Anbefalede: