Sådan Bestemmes En Persons Vægt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes En Persons Vægt
Sådan Bestemmes En Persons Vægt

Video: Sådan Bestemmes En Persons Vægt

Video: Sådan Bestemmes En Persons Vægt
Video: Time to act on obesity: why is it so difficult to lose weight? 2024, Kan
Anonim

Menneskelig vægt er en af de vigtigste fysiske egenskaber. Når alt kommer til alt, fører både manglen på vægt og dens overskydende over tid til helbredsproblemer. For korrekt beregning af en persons optimale vægt skal der tages højde for mange forskellige faktorer. Det vigtigste er at begynde at lave diæt og livsstilsfejl så hurtigt som muligt.

Beregning af den optimale vægt er nøglen til sundhed og ungdom
Beregning af den optimale vægt er nøglen til sundhed og ungdom

Nødvendig

Vægte, stadiometer

Instruktioner

Trin 1

Den traditionelle tilgang til beregning af vægt er at anvende generelt accepterede højde-til-vægt-forhold. Der er en tabel, der fortæller dig, hvilken vægt der er optimal for en person med en bestemt højde. Bekvemmeligheden ved dette system er, at den korrekte vægt kan beregnes meget hurtigt. Der er en endnu mere forenklet tilgang til beregning af den normale vægt for en person efter hans højde. Dette er den såkaldte Lorentz-formel.

Trin 2

Først skal du måle højden (dette skal gøres så nøjagtigt som muligt, helst ved hjælp af et medicinsk stadiometer). Beregningen af den optimale vægt efter Lorentz-formlen er den enkleste. Det er nødvendigt at trække hundrede fra en persons højde i centimeter og trække forskellen (højde i centimeter "minus" 150) fra denne værdi, divideret med 2. For at forenkle beregningen af den optimale vægt og ikke begå en fejl i beregningerne, kan du bruge specielle programmer. Grænsefladen til en af dem er vist i figuren.

Formel vægt beregningsprogram
Formel vægt beregningsprogram

Trin 3

En anden nem måde at bestemme din ideelle vægt på er at bruge et specielt diagram over højde / vægt-forhold. Fordelen ved sådanne tabeller er, at de fleste af dem også tager højde for personens alder, hvilket fuldstændigt ikke tages med i formlerne. Det er ret nemt at bruge en sådan tabel - find bare den ønskede vægt i krydset mellem alders- og højdekolonnerne svarende til dine reelle fysiske parametre. En af disse tabeller er vist på billedet.

Anbefalede: