Hvad Er L-carnitin Til?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er L-carnitin Til?
Hvad Er L-carnitin Til?

Video: Hvad Er L-carnitin Til?

Video: L - Карнитин Жиросжигатель | Свойства, Как принимать, Правда | СПОРТИВНОЕ Питание 2022, November
Anonim

I sportsernæring kaldes L-carnitin vitamin B11, som produceres af den menneskelige krop, når de spiser proteinfødevarer. Levocarnitins egenskaber gør det muligt for kroppen hurtigt at omdanne fedt til energi, hvilket gør det meget anvendt i bodybuilding som et kosttilskud.

Elcarnitine giver dig mulighed for hurtigt at absorbere fedt og omdanne dem til energi
Elcarnitine giver dig mulighed for hurtigt at absorbere fedt og omdanne dem til energi

Hvilke typer l-carnitin er bedst til vægttab

Producenter af sportsernæring tilbyder flydende og faste formuleringer med elcarnitine.

  • Forskellige drikkevarer, sirupper, cocktails og ampuller sælges i flydende form. I sammensætningen af ​​sådanne drikkevarer er acetyl-levocarnitin nødvendigvis til stede. Det flydende supplement er praktisk at indtage inden træning og smager godt. Ikke desto mindre er koncentrationen af ​​det aktive stof i et sådant produkt lav, og selve produktet er dyrere end andre former for frigivelse af lægemidler.
  • L-carnitintabletter er lettere at finde på markedet i deres rene form, selvom nogle producenter kan tilføje et sødemiddel for at gøre tabletten lettere at forbruge. Lægemidlet skal tages med vand eller usødet juice, så atleter bliver nødt til at tage en passende drink til træning. I modsætning til flydende L-carnitin tager tabletten ca. 30 minutter at blive absorberet. Det samme gælder for l-carnitin kapsler.

Hvordan man korrekt tager l-carnitin til fedtforbrænding

Brug af l-carnitin giver dig mulighed for at forbrænde fedt hurtigere i kroppen. Imidlertid vil elskere af magiske opskrifter og universelle diæter ikke være i stand til at tabe sig hurtigt bare ved at tage kosttilskud og ligge i sofaen. For at elcarnitine kan arbejde, kræves der intens træning. Kroppen starter processen med at forbrænde fedt efter en times aerob træning, og supplementet giver dig mulighed for at starte denne proces på en halv times træning på løbebånd, stationær cykel eller anden form for træning.

Hvordan man tager L-carnitin under træning? Først og fremmest skal du glemme trendy vægttabskostvaner og vænne dig til protein mad. For det andet skal du holde dig til doseringen og undgå bivirkninger. For det tredje kan du kombinere supplementet med andre typer sportsernæring, men det mest effektive er indtagelse af elcarnitin med aminosyrerne i BCAA-komplekset.

Dosering af l-carnitin

En voksnes krop kræver 0,2-0,5 g l-carnitin, og med kraftig fysisk anstrengelse stiger dette tal til 1,5-2 g. En vis forsyning af stoffet er indeholdt i leveren og stribede muskler, noget mere kommer fra mad, rig i protein, men dette volumen af ​​l-carnitin til atleter er sjældent nok, til hvilket der anvendes sportstilskud. Den nøjagtige dosis af lægemidlet er angivet på pakken, men der er generelle anbefalinger.

  • Flydende l-carnitin til kvinder og mænd anvendes i et volumen på 5 ml tre gange om dagen. Også atleter kan drikke en daglig dosis ad gangen en halv time før træning.
  • Doseringen af ​​tabletter og kapsler varierer afhængigt af stoffets koncentration og er 250-500 g tre gange om dagen eller 1000-1500 g inden træning. Hvis dette beløb ikke er nok, kan doseringen efter konsultation med en terapeut eller sportslæge øges til 2000-2500 g.

Hvornår skal jeg tage l-carnitin

Præparater med l-carnitin tages i henhold til forskellige ordninger. Så kapsler og tabletter indtages ofte på tom mave om morgenen, før træning eller efter træning. Den daglige dosis er opdelt i 2-3 portioner og er 0,5-2 g. Det giver ikke mening at overskride doseringen: overskuddet af lægemidlet udskilles naturligt og giver ikke nogen fordel.

Populær af emne.