Hvor Mange Dage Efter Operationen Kan Du Gå I Gymnastiksalen

Indholdsfortegnelse:

Hvor Mange Dage Efter Operationen Kan Du Gå I Gymnastiksalen
Hvor Mange Dage Efter Operationen Kan Du Gå I Gymnastiksalen

Video: Hvor Mange Dage Efter Operationen Kan Du Gå I Gymnastiksalen

Video: Hvor Mange Dage Efter Operationen Kan Du Gå I Gymnastiksalen
Video: SLENDERMAN I WINDOW 3 horror historier. ANIMATION 2023, December
Anonim

Nogle gange kan sygdom overraske dig. Fører du en aktiv livsstil, er du vant til at gå i gymnastiksalen flere gange om dagen og ikke ønsker at miste form efter at have været opereret? Må stadig vente et stykke tid

Hvor mange dage efter operationen kan du gå i gymnastiksalen
Hvor mange dage efter operationen kan du gå i gymnastiksalen

Abdominal kirurgi

Disse kan være både ret alvorlige indgreb i indre organer og enklere manipulationer. En af de mest almindelige operationer, hvorefter kvinder vil genvinde deres form så hurtigt som muligt, er et kejsersnit. Musklerne i maven efter at have båret et barn kræver stramning, og den tidligere fysiske aktivitet i denne periode går lidt tabt. Derudover søger piger ofte at gendanne mavemusklerne efter operation på bækkenorganerne eller fjernelse af blindtarmsbetændelse. Paradokset er, at de muskler, du vil være opmærksomme på i gymnastiksalen, ikke skal anstrenges efter sådanne operationer - når alt kommer til alt, skal sømmen være ordentligt tilgroet, og vævene skal genoprettes!

Normalt anbefaler læger at genoptage sport tidligst to måneder efter enhver maveoperation. Den postoperative periode afhænger af operationens kompleksitet og personens tilstand. Under alle omstændigheder skal du konsultere din læge, inden du besøger gymnastiksalen.

Lemmer operationer

I tilfælde af komplekse brud og operationer, der overføres i denne henseende, skal belastningerne glemmes i lang tid. Selv efter at rollebesætningen er fjernet, skal du ikke aktivt skynde dig i gymnastiksalen og give dine lemmer den samme belastning. Muskler og knogler skal gendannes gradvist. Vær forberedt på det faktum, at du ikke kan bruge en arm eller et ben fuldt ud under træning i cirka seks måneder eller måske længere.

For dem, der har haft benoperation for at fjerne åreknuder, er rehabiliteringsperioden meget kortere. Efter laserfjerning kan patienten vende tilbage til sin sædvanlige livsstil efter 2 uger. Belastning på benene anbefales ikke før efter 3-4 uger.

Træningsterapi

Det skal bemærkes, at fysisk aktivitet et stykke tid efter operationen endda er nødvendig - det forbedrer blodgennemstrømningen, forhindrer blodpropper og forkorter rehabiliteringsperioden. De øvelser, der anbefales i det ene eller det andet tilfælde, skal dog ordineres af den behandlende læge. Ofte er det efter operationer, at patienter sendes til et kursus med fysioterapiøvelser (træningsterapi). Med et simpelt kursus af øvelser designet specielt til at fremskynde helingen af et organ eller væv i den postoperative periode kan du reducere smerter, slippe af med hævelse og fremskynde helingsprocessen. Derfor bør du ikke forsømme dette sæt øvelser.

Anbefalede: