Hvordan Var OL I Stockholm I 1912

Hvordan Var OL I Stockholm I 1912
Hvordan Var OL I Stockholm I 1912
Video: Hvordan Var OL I Stockholm I 1912
Video: Venetsiya - 15 Asr Oldin Suv Ustiga Qurilgan Shahar (ITALIYA) 2023, Februar
Anonim

De Olympiske Lege i Stockholm (Sverige), den femte i træk, blev afholdt fra 5. maj til 27. juli 1912. De deltog af 2407 atleter, herunder 48 kvinder, fra 28 lande. Programmet omfattede 14 sportsgrene og 5 kunstkonkurrencer, 102 sæt priser blev udloddet.

Hvordan var OL i Stockholm i 1912
Hvordan var OL i Stockholm i 1912

Ingen andre olympiske lege er nogensinde blevet organiseret med en sådan grundighed - de byggede et vidunderligt stadion, udarbejdede konkurrenceprogrammet i detaljer. Bogstaveligt talt så hele byen OL, en festlig atmosfære hersket overalt. Endelig så Pierre de Coubertin realiseringen af ​​hans hovedideer.

Tætheden af ​​deltagernes resultater såvel som overflod af optegnelser viste, at atleternes rivalisering ved de Olympiske lege har nået et niveau, hvor det er nødvendigt at træne hårdt for at vinde i enhver sport.

Afsendelsen af ​​et stort russisk landshold (178 personer) under disse forhold førte til en yderst mislykket præstation af vores hold. Aviserne kaldte ham endda "Sports Tsushima". Holdet i den uofficielle stilling tog kun 16. pladsen, alt sammen fordi det hurtigt var bemandet.

Det amerikanske hold havde flest guldmedaljer - kun 63 medaljer, hvoraf 25 var guld og 19 sølv og bronze. Men med hensyn til det samlede antal medaljer (65 stykker) blev USA overhalet af Sverige (24 + 24 + 17), og tredjepladsen blev taget af atleter fra Storbritannien - 41 medaljer (10 + 15 + 16).

Det er bemærkelsesværdigt, at Finland, som på det tidspunkt var en del af Rusland, præsenterede et uafhængigt hold, der til sidst tog den hæderlige 4. plads med 26 medaljer (9 + 8 + 9). Rusland havde kun 4 medaljer (2 "sølv" og 2 "bronze"). Der var dog en medalje mere - en guld. Det blev overdraget til rytteren Karol Rummel efter konkurrencen. At overvinde forhindringer klarede atleten ikke sidstnævnte. Som et resultat faldt hans hest på Rummel. Ikke desto mindre klatrede atleten med en viljestærk indsats på hesten og nåede målstregen og holdt konstant brystet med hånden. Efter målgangen mistede han bevidstheden og blev bragt med 5 hofter til et hospital i Stockholm.

Dette drama blev efterfulgt af kong Gustav V af Sverige, også protektor for legene. Han beordrede personligt, at der skulle kastes en anden medalje, som blev uddelt til Rummel lige på hospitalet.

Også ved V-OL-legene blev der arrangeret en kunstkonkurrence for første gang. Og det første "guld" inden for rammerne af det kulturelle program for legene blev tildelt digtet "Ode til sport". Dens forfattere var den tyske M. Eshbach og den franske G. Hohrod, skønt det senere viste sig, at "Ode til sport" blev skrevet af Pierre de Coubertin, og disse navne var kun pseudonymer. Så Coubertin ønskede at bringe de tyske og franske folk tættere sammen i lyset af den voksende trussel om fjendtligheder.

Populær af emne.