Sådan Tælles Kulhydrater

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tælles Kulhydrater
Sådan Tælles Kulhydrater

Video: Sådan Tælles Kulhydrater

Video: Sådan Tælles Kulhydrater
Video: Sådan opnår du et kalorieunderskud uden at tælle kalorier 2024, Kan
Anonim

Hvis du beslutter dig for at tage en diæt eller bare vil tabe dig ved at begrænse dig selv i mad, men ikke overholder et bestemt system, skal du vide, hvordan du beregner kulhydrater korrekt, da et overskud af dem bidrager til hurtig vægtforøgelse og udvikling af alvorlige sygdomme.

Sådan tælles kulhydrater
Sådan tælles kulhydrater

Instruktioner

Trin 1

Brug specialtabellerne til den kemiske sammensætning af nogle produkter. De kan let findes i enhver diætguide og anden sund livsstilslitteratur. For at bestemme mængden af kulhydrater i kosten anvendes forskellige enheder - for eksempel stivelse eller brød. Kulhydrater kan også beregnes ved hjælp af madkaloritabeller eller den såkaldte "sukkerværdi". Tabellerne hjælper dig med at oprette en individuel diæt for ikke at være begrænset til flere sunde retter og erstatte nogle fødevarer med andre.

Trin 2

Den mest bekvemme regningsenhed er korn. En bestemt mængde produkter indeholdende 10-12 g "netto" kulhydrater tages normalt som en brødenhed. Hvis du beregner, hvor mange enheder brød der er i forskellige fødevarer, bliver det lettere for dig at formulere en diæt uden at skade dit helbred.

Trin 3

En brødenhed handler om en skive sort brød eller en lille klidbolle eller 2 knækbrød. Grøntsager, der er en del af næsten enhver diæt, indeholder naturligvis færre enheder brød. Så 3 store gulerødder, 6 spiseskefulde ærter i dåse eller 1 stor jakke kartoffel svarer til en brødenhed.

Trin 4

Ved beregning af kulhydrater skal du overveje kalorieindholdet i fødevarer og hvor hurtigt de absorberes. Jo mere kostfibre i produktet (som i bær, gulerødder, tørrede frugter, svampe, bælgfrugter og korn), jo langsommere absorberes de af kroppen. Imidlertid med diabetes og høje kolesterolniveauer er det tværtimod ønskeligt, at maden er så fibrøs som muligt, da plantefødevarer forhindrer en stigning i blodsukkerniveauet og lavere kolesterol.

Trin 5

Hvis du beslutter at følge en slags diæt hele dit liv (efter ønske eller efter behov), skal du sørge for at konsultere din læge, da antallet af brødenheder for hver enkelt er strengt individuelt. Det menes, at fra 15 til 25 enheder om dagen er nok for en voksen, men dette interval er for stort til at være i stand til korrekt at beregne din diæt en gang for alle.

Anbefalede: