Hvordan Det Nye Zenit-stadion Bygges

Hvordan Det Nye Zenit-stadion Bygges
Hvordan Det Nye Zenit-stadion Bygges

Video: Hvordan Det Nye Zenit-stadion Bygges

Video: Hvordan Det Nye Zenit-stadion Bygges
Video: КАК Я СХОДИЛ НА САМЫЙ ДОРОГОЙ СТАДИОН В МИРЕ! ЗЕНИТ САНКТ-ПЕТЕРБУРГ 2024, Kan
Anonim

Opførelse af en ny arena på stedet for det tidligere stadion opkaldt efter S. M. Kirov blev lanceret i 2007. Ifølge projektet skal det være et rent fodboldstadion uden løbebaner, der rummer næsten 70 tusind tilskuere. Det er planlagt at dække den 8-etagers bygning med en højde på 57 meter med en kuppel med et glidende tag med en diameter på 286 meter. Selve marken, med et areal på næsten 10 tusind m² med en naturlig græsplæne, vil have et unikt udtrækkeligt design.

Hvordan det nye Zenit-stadion bygges
Hvordan det nye Zenit-stadion bygges

Opførelsen af denne sportsarena i den vestlige del af Krestovsky Island blev oprindeligt givet to år, og investeringsbeløbet blev anslået til 6, 7 milliarder rubler. Efter mere end halvdelen af den tildelte tid var færdiggørelsen af byggeriet stadig meget langt væk, og kunden - Bygningsudvalget i Skt. Petersborg - opsagde kontrakten med entreprenøren - firmaet Avanta.

For at fortsætte byggeriet blev overdraget til selskabet "Transstroy", som for 13 milliarder rubler. skulle være afsluttet ved udgangen af 2010. Men denne frist blev ikke overholdt, desuden blev projektet ændret, og en del af strukturer skulle demonteres. Som et resultat har Glavgosekpertiza bestemt et nyt konstruktionsestimat - 33,1 milliarder rubler. I 2011 dukkede nogle nye krav fra kunden op, som direktøren for ZAO Transstroy begyndte at henvise til og forklarede, hvorfor konstruktionen blev suspenderet. Han udnævnte december 2013 som slutdatoen for den langsigtede konstruktion. I september 2012, efter det andet besøg på byggepladsen af Dmitry Medvedev, der i løbet af denne tid formåede at være både præsident og premierminister, blev en ny dato kendt - udgangen af 2014.

I mellemtiden taler kunden om en anden skift af entreprenør, stafetten, hvor sandsynligvis et udenlandsk firma overtager. Gazprom, som er hovedsponsor for Zenit fodboldklub og delvis finansierer opførelsen af arenaen, har navngivet de mulige efterfølgere af Transstroy. Listen inkluderer tyske virksomheder Hochtief og Alpine, svenske Skanska, japanske Kajima, amerikanske Turner og franske Vinci. Hver af dem har tilstrækkelig erfaring med opførelsen af sådanne sportsfaciliteter.

Der er ingen sikkerhed for, at den annoncerede afslutningsdato overholdes, men 2018 kan betragtes som deadline. Det er planlagt at være vært for FIFA verdensmesterskabet i Rusland, og Skt. Petersborg er blevet udnævnt til en af de byer, hvor kampene i verdens største fodboldforum vil blive afholdt.

Anbefalede: