Sådan Skærpes Hockeyskøjter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skærpes Hockeyskøjter
Sådan Skærpes Hockeyskøjter

Video: Sådan Skærpes Hockeyskøjter

Video: Sådan Skærpes Hockeyskøjter
Video: Slibning af knive 2024, April
Anonim

Hockeyskøjter bør inspiceres regelmæssigt for at overvåge slid på knivene. En skarp skate giver bedre glidning, giver mulighed for mere præcis kontrol af bevægelse og balance, hvilket i sidste ende påvirker følelsen af at køre. Derfor kan vi med tillid sige, at kun en spiller på godt slibede skøjter kan opnå hurtige fremskridt.

Sådan skærpes hockeyskøjter
Sådan skærpes hockeyskøjter

Instruktioner

Trin 1

Slibning er ikke bare et kedeligt blad. Først og fremmest skal en ny, lige købt skate revideres. Det menes, at en fabriksblad allerede er slibet optimalt og passer til enhver spiller, men for en erfaren spiller er det indlysende, at det skal forbedres. Kompetent slibning hjælper dig med at oprette en profil, der er ideel til en bestemt spiller. Desuden skal profilen ændres i læringsprocessen styret af individuelle behov.

Trin 2

En korrekt slibet skøjte skal have en lille rille i bunden af klingen, som vil danne to forskellige kanter på skøjten. Det er disse ribben, der giver dig mulighed for at foretage det rigtige skub, så slibning af hockeyskøjter koger i det væsentlige ned til at genoprette rillen på bladet. Det vigtigste er at lægge skøjterne i professionelle hænder, da dybden af rillen, ribbeniveauet, forholdet mellem rillenes radier og profilen - alt dette påvirker stilen og kvaliteten af skøjteløb.

Trin 3

Det anbefales heller ikke at skærpe dig selv, da det uden vanskeligt udstyr vil være vanskeligt at opretholde de krævede dimensioner, hvilket vil føre til ubalance på isen. Når du har slibet skøjten, skal du inspicere den og om nødvendigt medbringe knivene selv. For at gøre dette skal du fjerne knivene på klingen ved hjælp af en diamantslibesten, male mikropartiklerne med en poleringssten og give kanterne den ønskede form ved hjælp af en ru klapsten. Disse manipulationer giver skøjten perfekt greb, især hvis bladet efter finish er smurt med en speciel olie, der reducerer friktion. Nu kan du prøve det nye blad under næste træning.

Trin 4

Det vigtigste er at overvåge skøjternes tilstand, og så snart glidning eller ubalance mærkes, skal du gå tilbage til slibning. Med intens træning giver det mening at skærpe dine skøjter en gang hver 2-3 uge.

Anbefalede: