Sådan Skærpes Ski

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skærpes Ski
Sådan Skærpes Ski

Video: Sådan Skærpes Ski

Video: Sådan Skærpes Ski
Video: How to Tune Ski Edges - Remove Burrs and Rust || REI 2024, Kan
Anonim

Alpint er en temmelig dyr type ekstrem rekreation. Med ordentlig pleje holder de dig mere end en sæson. Det er meget vigtigt at forberede ski korrekt til opbevaring i sommerperioden. Sørg især for, at de slibes på forhånd.

Sådan skærpes ski
Sådan skærpes ski

Er det nødvendigt

  • - stå på ski;
  • - lim;
  • - smaragdsten;
  • - slibende sten.

Instruktioner

Trin 1

Dårligt slibede ski når ikke deres fulde potentiale. Generelt kan du være tilfreds med alt, mens du kører. Men hvis du skærper dine ski, vil du blive overrasket over, hvor meget lettere og mere adræt skiløb bliver. Der kan være en anden situation, når du ikke er tilfreds med den måde, dine ski bevæger sig på. Mange skiløbere beslutter at købe et nyt par. Men slibning er meget billigere end nyt sportsudstyr. Ved at gøre det kan det fjerne alle aspekter, som du ikke var tilfreds med. Selvom selv et antal professionelle instruktører overhovedet ikke mener, at slibning er nødvendig. Tag ikke dette synspunkt.

Trin 2

Der er tre muligheder for at slibe ski. Du kan tage dit udstyr til et professionelt værksted. Der vil erfarne specialister udføre en fuld restitutionscyklus for dine ski. Denne procedure er meget effektiv, men dyr. Derfor kan du kun bestille grov drejning fra mesteren og selv gøre det sidste hånd. Eller du kan overtage hele processen med at slibe ski.

Trin 3

Inden du starter den egentlige slibningsproces, skal du klargøre glidesiden. Sørg for, at der ikke er buler eller fordybninger på den. Fjern eventuelle uregelmæssigheder. Fyld hullerne med speciel lim eller epoxy. Slib bumpene med en smaragdsten. Det er bedre at gøre dette i værkstedet og ikke kun efter sæsonen, men mindst en gang i løbet af det. Dette fjerner metallet, der er ridset og beskadiget af stenene.

Trin 4

Normalt er kanterne på nye ski godt slibede i en 90 ° vinkel. Dette er helt nok til amatørridning. Du kan ændre slibevinklen fra 0,5 ° til 5 ° afhængigt af hvilken professionel kørestil du foretrækker.

Trin 5

Lås skien oprejst med den glidende overflade væk fra dig. Brug en kontinuerlig filguide til at skære hele overfladen af begge kanter. Poler dine ski med en diamantfil eller slibesten. I ikke-arbejdende områder er det bedre at afrunde kanterne med en blød slibestang. Så klæber ski ikke sig til sneen.

Anbefalede: