Sådan Skærpes Skøjter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skærpes Skøjter
Sådan Skærpes Skøjter

Video: Sådan Skærpes Skøjter

Video: Sådan Skærpes Skøjter
Video: Laura har en skøjtebane i baghaven 2024, Kan
Anonim

Blandt de forskellige typer vintersport er måske den mest populære underholdning blandt folket skøjteløb. Skøjter kan dog kun give dig ægte glæde, når det er let og behageligt at køre på dem, og denne lethed udvikler sig ikke kun fra isens kvalitet på skøjtebanen og fra kvaliteten af skøjterne selv, men også fra graden af slibning af deres klinge. Hvis bladet på dine skøjter er kedeligt, vil du bemærke, at skøjterne ikke længere kører så hurtigt som før. Du kan skærpe skøjter enten fra en master eller alene, hvis du har de rigtige værktøjer.

Sådan skærpes skøjter
Sådan skærpes skøjter

Instruktioner

Trin 1

Skarphed på dine skøjter korrekt indebærer en rille på bladet, hvilket gør skøjteløb mere behageligt på grund af mindre knivkontakt med isen. Hvis du beslutter dig for at slibe dine skøjter selv uden at kontakte en mester, skal du bruge et slibeskive med en elmotor og en styreplade.

Trin 2

Brug et slibeskive til at slibe rillen, tag derefter en rund fil med en 4,5 mm tyk klinge med en diameter på 10 mm og sav manuelt gennem den korrekte dybde og form af rillen, hvilket bringer dens dybde til 0,5-0,6 mm.

Trin 3

Når du former rillen, skærper du samtidigt kanterne på skøjterne med en fil. Vær opmærksom på, hvor symmetrisk rillen er - det bør ikke vippe til den ene eller den anden side. For at sikre, at rillen er jævn, skal du tage en hvilken som helst flad lineal eller plade og placere den på tværs af rillen vinkelret på rygbladet.

Trin 4

Metalgrat fra klingen skal fjernes med en finkornet slibemaskine. Gentag slibeprocessen på begge skøjter, og kontroller, om knivene er slibede ens, og rillen er den samme.

Trin 5

I tilfælde af slibning af kunstskøjter kan rillen nå 11-15 mm i dybden, og hockeyskøjter har en lav rille. Jo oftere du skøjter, jo oftere skal du slibe dem.

Trin 6

Kontroller knivernes tilstand fra tid til anden, og hvis du bemærker, at de begynder at blive kedelige, skal du rette dem med en fil eller en rund smøredug, så bladene ikke bliver for kedelige.

Anbefalede: