Sådan Skærpes Kant

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skærpes Kant
Sådan Skærpes Kant

Video: Sådan Skærpes Kant

Video: Sådan Skærpes Kant
Video: Sådan laver du skarpe kanter med to farver ved beskæring med tape 2024, April
Anonim

Kantning er sidefladen på et ski eller snowboard, som er ansvarlig for en skiløbers eller snowboarders stabilitet og manøvredygtighed. Og på trods af at metallet er hårdere end sne, er kanterne stadig kedelige af friktion og fra uregelmæssigheder og fra små sten og is under skøjteløb.

Sådan skærpes kant
Sådan skærpes kant

Er det nødvendigt

canto cutter eller enkle filer med et andet antal tænder (helst 25-30), en blok til knivspidsen, en skruestik, en markør, en blød klud, aviser

Instruktioner

Trin 1

Kanter skal slibes regelmæssigt. Dette kan gøres i specielle workshops, men du kan selv skærpe dem.

Skien har to kanter, som består af side- og underkanter. Hold en tør ski i en skruestik, spred avis på gulvet, tag en rektangulær slibeblok og brug den til at trimme kanten af bundglidefladen med den for at fjerne ru kanter og fjerne ruhed.

Trin 2

Marker kanterne med en markør, hvor du behandler den. Indstil filen fladt i forhold til skiens glideflade og ved 45 ° i retning af skiretningen. Fil forsigtigt filen fra tå til hæl, når sneen glider, markørlinjen skal være helt slibet. Slib den færdige kant med fint sandpapir.

Trin 3

Vend skien sidelæns og klem den tilbage i en skruestik. Udfør alle ovenstående operationer med rørets sidekant. I dette tilfælde skal filen være i en vinkel på 90 ° til den modsatte kant.

Trin 4

Vend skien over og skærp rørene på den anden side. Når du er færdig med at slibe, skal du tørre kanterne af med en blød, tør klud for at forhindre, at spåner presses ind i skibasisens glideflade.

Trin 5

Endelig stump med en slibestang 10 cm fra kanten fra kanten af skihælen og fra tåen. Dette hjælper med at undgå ujævnheder under ridning og stærkt gnaver i sneen.

Trin 6

Erfarne skiløbere eller snowboardere skærper kanterne "for sig selv" og bestemmer de optimale slibevinkler. For amatørskøjteløb og begyndere er den beskrevne metode den enkleste og mest anvendte. Det er nødvendigt at skærpe ski flere gange om året afhængigt af kantens tilstand.

Anbefalede: