Sådan Spiller Du Airhockey

Sådan Spiller Du Airhockey
Sådan Spiller Du Airhockey

Video: Sådan Spiller Du Airhockey

Video: Sådan Spiller Du Airhockey
Video: Hvordan spille Shufflepuck? 2024, April
Anonim

Airhockey er et populært spil, hvor borde ofte kan findes i haller i shopping- og underholdningscentre, klubber og biografer. Meget vanedannende, dette spil blev hurtigt populært. På trods af at få spillere tænker på reglerne, findes de. Selv Association of Sports Air Hockey er oprettet.

Sådan spiller du airhockey
Sådan spiller du airhockey

Airhockey spilles på et specielt bord: en stor, glat overflade opdelt i to zoner til to spillere. Bordet er omgivet af en side for at forhindre, at pucken ved et uheld falder af den. Ikke desto mindre går det nogle gange ned for specielt aktive spillere. Specielle bits bruges til at kontrollere pucken.

Der er en resultattavle på bordet, der viser resultatet og nogle gange den tid, der er tilbage til slutningen af spillet. Før sejren skal du score 7 eller 9 mål, dette antal afhænger af spilindstillingerne.

Reglerne for airhockey er ret omfangsrige, men du behøver kun at kende et par af dem for at begynde at spille. Tro mig, i sammenligning med andre fans af dette sjove og dynamiske spil vil du stadig se ud som en kender: indtil videre er det få, der kender disse regler.

Det hele starter med et indkast af pucken. Placer det midt på bordet, og tæl til tre, hvorefter modstandere kan røre ved det. Som et alternativ til denne metode bruges et lotteri: den, der vinder, kaster pucken fra sin side af marken. Ifølge reglerne kan den anden metode ikke bruges, men på grund af dens bekvemmelighed og enkelhed gøres dette ofte.

Hvis pucken ruller til modstanderens side, kan du ikke ramme den. I tilfælde af en overtrædelse overføres pucken til en modstander, der smider den ind fra sin halvdel af bordet.

Under spillet er det forbudt at røre ved pucken med dine hænder eller andre dele af kroppen. Det er også umuligt at fange det og dække det med en flagermus. For disse overtrædelser overføres pucken til modstanderen.

Når han smider pucken på hans side, skal spilleren sende den til modstanderens halvdel af bordet på højst 7 sekunder. Hvis det ikke lykkes, overføres pucken til modstanderen, der selv tager indkastet.

Separat er det værd at overveje kontroversielle spørgsmål, som også er underlagt reglerne. Det sker, at pucken sidder fast i målet, men ikke falder i det. Derfor tæller selve spillebordet ikke som et mål, men skal spillerne score det? Hvis pucken ligger vandret, og det er umuligt at ramme den uden at hamre den på dig selv, er det tilladt at nå den med dine hænder. I dette tilfælde sendes det til indkastet til modstanderen. Men nogle gange sidder vaskemaskinen fast i en svag vinkel, den er i en skrå position. Så tæller et mål.

Når pucken flyver fra bordet, forrådes den til den spiller, der forsvarede i det øjeblik. Og hvis en af modstanderne savnede flagermusen, stopper spillet, indtil han tager det op igen. Pucken sendes derefter til sin modstander.

Anbefalede: