Sådan Vælger Du En Brugt Cykel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Brugt Cykel
Sådan Vælger Du En Brugt Cykel

Video: Sådan Vælger Du En Brugt Cykel

Video: Sådan Vælger Du En Brugt Cykel
Video: Sådan vælger du den rigtige størrelse cykel 2024, September
Anonim

Nogle moderne cykler kan let klassificeres som luksusvarer, og deres pris nærmer sig prisen på en lille bil. Derfor virker det ikke længere usædvanligt at købe en brugt tohjulet hest. For ikke at tage fejl, når du vælger en brugt cykel, skal du vide nøjagtigt, hvilke punkter du skal være opmærksom på, når du køber den fra dine hænder.

Sådan vælger du en brugt cykel
Sådan vælger du en brugt cykel

Hvad man skal spørge sælgeren om

Brugte cykler sælges oftest gennem annoncer i aviser eller på Internettet. Skynd dig ikke for at få fat i den første, du ser, især hvis prisen synes mistænkeligt lav. Spørg den tidligere ejer nøje om, hvordan han brugte den.

Du kan endda lave en lille liste med spørgsmål, der ser sådan ud:

- Hvor gammel er cyklen?

- Hvor intensiv var det brugen?

- Hvem kørte det?

- Hvilke veje kørte du på (sletter, bjergrigt terræn)?

- Hvor blev cyklen opbevaret, i garagen eller foran huset på gaden?

Etc…

Hjul

Se nærmere på hjulene, de skal se perfekt ud. For eksempel har en perfekt rund form. Selv let dækets porøsitet er ikke tilladt. Kontroller egernes tilstand, om de alle er til stede, om de passer perfekt. Som en test kan du prøve at bringe to tilstødende strikkepinde sammen, de kan springe lidt under dine fingre, men i intet tilfælde røre hinanden. Se efter spor af rust på hjulene, hvis du kan finde nogen, er det bedre ikke at tage en cykel. Løft cyklen, drej hjulet og rør let ved siden af fælgen med fingeren, den mindste ujævnhed vil straks give sig ud med hovedet.

Ramme

Det næste trin er at inspicere rammen. Under ingen omstændigheder er engang små buler og endnu flere revner tilladt på den. Undersøg svejsningerne, de ruster meget let og nogle gange endda revner. Cykelpedaler skal være godt fastgjort på den ene side og frit dreje rundt om deres akse på den anden.

Bremser

Den vigtigste del af en brugt cykel er bremserne, som vil påvirke din sikkerhed og måske endda dit liv. Kontroller hele systemet for integritet, vær særlig opmærksom på bremseklodser, profilen på dem bør ikke være mindre end 1 mm. Kør et dusin meter og udfør fuld bremsning. Cyklen skal stoppe med det samme, en let rasling er helt acceptabel, men en knirk eller knirk er uønsket.

Kæde

Cykelkæden skal være naturligt intakt, godt spændt, godt smurt og fri til at rulle frem og tilbage. Hvis cyklen er udstyret med et gearskiftesystem, skal du ikke kun inspicere det, men også teste det for betjeningsevne.

Som du kan se, er det en ægte kunst at vælge en brugt cykel, så tøv ikke med at virke kedeligt, tag så meget tid som muligt på at inspicere, prøv en tur, fordi din omhyggelighed afhænger ikke kun af dig selv, men også af dem, der møder dig undervejs.

Anbefalede: