Sådan Vælger Du En Cykel

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Cykel
Sådan Vælger Du En Cykel

Video: Sådan Vælger Du En Cykel

Video: Sådan Vælger Du En Cykel
Video: Sådan vælger du den rigtige størrelse cykel 2024, Kan
Anonim

I løbet af det sidste årti er cyklernes popularitet vokset markant i Rusland. Dette skyldes først og fremmest den større manøvredygtighed af en cykel sammenlignet med en bil på overbelastede veje. På grund af væksten i efterspørgslen steg udbuddet også. Det russiske marked er bogstaveligt talt overvældet af cykler af alle slags og modeller. For at vælge den rigtige cykel skal du vide nøjagtigt, hvad den skal bruges til.

Sådan vælger du en cykel
Sådan vælger du en cykel

Instruktioner

Trin 1

Alle cykler er traditionelt opdelt i tre kategorier: børn, teenagere og voksne.

Børnecykler, ikke medregnet trehjulede cykler, er designet til børn fra 3 til 7 år (højde 105-135 cm) og fås i tre dækstørrelser: 12, 14 og 16 tommer. De er udstyret med ekstra monteringshjul, der fjernes, når barnet lærer at opretholde balance og kan bevæge sig trygt på to hjul. Når du vælger en børnecykel, skal du overveje følgende punkter: længden fra styret til sadlenes forkant bør ikke overstige længden af barnets arm fra albuen til fingerspidserne, og cyklistens højde bør ikke være mindre end 2,5 hjul diametre.

Trin 2

Teenagecykler er designet til børn fra 8 år, har en hjuldiameter på 20 tommer, nogle gange udstyret med ekstra hjul. I modsætning til børns cykler er disse cykler tilpasset til lange ture og har gode hastighedsegenskaber. Når du vælger, skal du tage højde for cyklens vægt: modeller af "voksne" landevejscykler med en forkortet fod og en hjuldiameter på 24 tommer er ret tunge for teenagere.

Trin 3

Voksne cykler er kategoriseret i vej-, vej-, bjerg-, hybrid- og sport BMX-cykler.

Road racere adskiller sig fra andre i større lethed og høj hastighed. Designet til kørsel på gode asfaltveje.

Trin 4

Racercykler er gode til at gå i byparker og haver, til ture til butikken. Takket være det buede styr bevæger cyklisten sig på en sådan maskine med en lige ryg. Der er mandlige (lukkede) og kvindelige (ingen toprør) modeller. Mere holdbar - mandlige "blinde" rammer med lige rør. De er også velegnede til kvinder, den eneste betingelse er, at kvindens sadler skal være bredere.

Trin 5

Mountainbikes er designet til aggressiv langrend. De har en bred vifte af hastigheder (21-27), brede dæk med dyb slidbane, stive rammer. Den letteste og mest holdbare er titanium. De mest populære er chrom-molybdæn. Hjuldiameter 26 tommer. De er normalt udstyret med støddæmpere foran; dobbelte ophæng er mere velegnede til bjergkørsel.

En grundlæggende tommelfingerregel, når du vælger: der skal være en anstændig afstand mellem cykelrammen og skridtet, når cyklisten er på gulvet med begge fødder. Dette er nødvendigt for at reducere risikoen for personskade. Den gennemsnitlige rammestørrelse for kvinder er 16 "og for mænd er 18".

Mountainbikes på grund af deres lige, lave styr og stive rammekonstruktion er ikke egnede til lange forlystelser i flere dage i træk.

Trin 6

Hybridcykler er en kombination af mountainbikes og racercykler, der opretholder god hastighed på motorvejen. Kan køres over ujævnt terræn og bjerge, undtagen tung off-road.

Trin 7

BMX er designet til at udføre alle slags stunts på rampen. De har små hjuldiametre, en lav ramme med brede rør, brede pedaler, ingen affjedring og en hastighed. Ikke designet til lange rejser.

Anbefalede: