Sådan Vælger Du En Cykel Til Bykørsel For En Voksen

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Cykel Til Bykørsel For En Voksen
Sådan Vælger Du En Cykel Til Bykørsel For En Voksen

Video: Sådan Vælger Du En Cykel Til Bykørsel For En Voksen

Video: Sådan Vælger Du En Cykel Til Bykørsel For En Voksen
Video: MTB MED BØRN//NY CYKEL TIL G 2024, April
Anonim

En bycykel er en pålidelig, komfortabel transportform, der giver dig mulighed for at kombinere sport og rekreation og samtidig føre en aktiv livsstil. Det korrekte valg af cykelmodellen vil ikke kun bestemme bevægelsens bekvemmelighed, men også cyklistens sikkerhed.

odessacyclechic.blogspot.com
odessacyclechic.blogspot.com

En cykel til at komme rundt i byen er ideel! Det giver dig mulighed for komfortabelt at navigere i gaderne og undgå trafikpropper og offentlig transport. Samtidig har cyklisten en enestående mulighed for at give musklerne, det kardiovaskulære system en god belastning og ikke skade miljøet.

Funktioner af bycykler

Cyklen til byen er designet til at bevæge sig på asfaltoverfladen, derfor er de vigtigste træk ved dens design den karakteristiske form af rattet, et behageligt sæde og glatte hjul.

Når du vælger en model af en bycykel til en voksen, er det vigtigt ikke kun at fokusere på attraktiviteten af dens design, selvom denne faktor også er vigtig. Først og fremmest er det værd at være særlig opmærksom på rammen - den kan undervurderes, hvilket er praktisk for kvinder eller højt, lukket - for mænd.

Det materiale, som rammen er fremstillet af, bestemmer personens sikkerhed og cyklens vægt. Aluminiumsrammer er lette, men de deformeres let i tilfælde af kollision med cyklen med en forhindring. Stålrammer er mere pålidelige, men de gør også cyklen meget tungere og sværere at håndtere og transportere.

Bycykelsadler er mere behagelige og bekvemme, fordi de er lavet noget bredere end sæderne på sportscykler. For at danne en korrekt pasform er sadlen justerbar i højde og vinkel.

Den karakteristiske forskel mellem en bycykel og en sportscykel er glatte hjul. Dæk laver som regel ikke støj og nynne, har ikke specielle kroge til kørsel på mudder eller sand.

Det høje og komfortable styr giver en lige, stressfri siddeposition. I modsætning til cykler til atleter er styret buet; bycykler er ofte udstyret med en kurv, der er fastgjort til styret og giver dig mulighed for at bære let bagage.

Regler for valg af bycykel

Først og fremmest skal du være opmærksom på rammemarkeringerne - dens dimensioner er tilpasset cyklistens højde. Rammemarkeringer kan være enten tommer eller centimeter. For at få det rigtige valg af rammen skal du stå på siden af cyklen eller sidde på toppen - afstanden fra det øverste rør til lysken skal være mindst 10 cm.

Generelt anbefales en 14-16 "ramme til personer 140-165 cm høje og 18-20" til cyklister 160 til 185 cm høje. En 22 "ramme er velegnet til personer højere end 190 cm.

Bycykelhjul kan være 26 eller 28 tommer i diameter. Store hjul gør det lettere at overvinde mulige forhindringer på vejen - stød, kantsten osv. Imidlertid er 26-tommer hjulene mere smidige og håndterbare.

Gearkassen er at foretrække flertrins med en lukket ærme. Det giver en behagelig tur i bylandskabet, når stigningerne kan skifte med nedstigninger. Bøsningen, der er dækket af et specielt skjold, beskytter delene mod snavs.

Når du vælger en cykel til en by, er det nødvendigt nøje at kontrollere dets bremsesystem: Bymodeller er som regel udstyret med pedalbremser, nogle cykler er desuden udstyret med en frontbremse.

Anbefalede: