Hvem Blev Den Paralympiske Mester I Rusland

XIV Summer Paralympic Games blev afholdt i London fra 29. august til 9. september 2012. Næsten 4.200 atleter med handicap fra 166 lande deltog i dem, der konkurrerede om 503 sæt priser i 20 sportsgrene. Russerne spillede meget vellykket i London efter at have forbedret de resultater, som vores hold viste ved de tidligere spil for fire år siden.

Hvem blev den paralympiske mester i Rusland

Ved de forrige paralympiske lege i Beijing var russiske atleter i den uofficielle medaljestilling ottende med 63 medaljer, hvoraf 12 var guld. Resultaterne af disse Paralympics - 102 medaljer og den anden samlede holdplads i denne indikator. Det største antal priser - 46 - blev bragt til landet af paralympiske atleter, der var i stand til at klatre 19 gange til podiets højeste trin, 12 gange var anden og 15 gange var tredje.

Løber Evgeny Shvetsov fra Mordovia blev tre gange mester - han vandt på afstande på 100, 400 og 800 meter, mens han satte nye verdens- og paralympiske rekorder. Hans kollega Elena Ivanova opnåede et lignende resultat - hendes guldmedaljer blev vundet på afstande på 100, 200 meter og i stafetten 4 x 100 meter. Margarita Goncharova deltog i guld stafetløb med hende, der samlede en samling af tre højeste og en sølvmedalje fra London Paralympics. Desuden tilføjede hun guld i længdespring til tre medaljer i løbende discipliner.

Standardbæreren af det russiske landshold ved åbningsceremonien var Alexei Ashapatov, der mistede sit ben for 10 år siden, mester for det forrige paralympiske sportsforum i Beijing. I London bekræftede han sin overlegenhed i kuglespil og diskuskast og satte en ny verdensrekord i anden disciplin. Langhopperen Gocha Khugaev fra Nordossetien vandt en guldmedalje, men slog den nuværende verdenspræstation tre gange i træk.

Et meget vigtigt bidrag til det russiske landsholds præstation blev leveret af svømmerteamet - de vandt 42 priser - 13 guld, 17 sølv og 12 bronze. I denne form stod Oksana Savchenko fra Bashkiria ud - hun har fem toppladser og en verdensrekord. Nu er Oksana otte gange paralympisk mester. I alt var russiske svømmere i London i stand til at forny de højeste verdenspræstationer seks gange.

Bueskyttere Timur Tuchinov, Oleg Shestakov og Mikhail Oyun tog hele podiet i de enkelte konkurrencer. Og et par dage senere tilføjede alle endnu en guldpris til deres samling for at vinde en holdkonkurrence i denne sport.

I modsætning til kineserne, der vandt det største antal medaljer, deltog de russiske paralympere kun i halvdelen af de discipliner, der blev præsenteret på forummet. Derfor har landsholdet af atleter med handicap meget gode vækstudsigter til de næste Paralympics.