Hvordan Fremstilles Medaljer Til OL

Hvordan Fremstilles Medaljer Til OL
Hvordan Fremstilles Medaljer Til OL

Video: Hvordan Fremstilles Medaljer Til OL

Video: Hvordan Fremstilles Medaljer Til OL
Video: Præmiepenge - Skal OL-medaljer beskattes? 2023, December
Anonim

Olympiske medaljer tildeles for 1, 2, 3 pladser i konkurrencer på legene. Det er en skelnen for personlige og teampræstationer. Tidligere blev medaljer hængt rundt om atletens hals, indtil 1960 blev de lavet uden fastgørelse og afleveret til deres hænder. Arrangørerne af hver olympiade laver deres egne originale priser, der adskiller sig fra andre.

Hvordan fremstilles medaljer til OL
Hvordan fremstilles medaljer til OL

Medaljerne til OL i London er 8,5 centimeter i diameter og syv millimeter i tykkelse. Disse er en af de tungeste medaljer, der vejer ca. 410 gram, for eksempel vejede medaljer i Beijing kun 200 gram.

I henhold til reglerne i Den Internationale Olympiske Komité skal guldmedaljer indeholde mindst seks gram guld i form af en belægning. Disse krav blev taget i betragtning af arrangørerne af legene i London, medaljerne i første omgang indeholder lidt mere end en procent af ædle metaller efter vægt af hele prisen. 92,5% er sølv, den resterende ingrediens er kobber.

Medaljerne til andenpladsen består af 925 sterlingsølv og en lille mængde kobber. Komponenter til bronzetildelinger er alle metaller, der anvendes til fremstilling af denne legering (kobber og tin, men hovedsageligt kobber). De olympiske priser for legene i Storbritannien oprettes ved hjælp af "Casting" -teknologien, som muliggør produktion af medaljer i forskellige diametre og tykkelser.

Priserne blev produceret i London selv efter anmodning fra den olympiske komité. Produktionen af medaljer var meget dyr for Storbritannien, de seneste år er priserne på sølv og guld omtrent fordoblet. Dette er de dyreste medaljer i OL-historien. Til fremstilling af priser blev cirka otte tons guld, sølv og kobber bragt til London, som blev købt i den amerikanske delstat Utah og Mongoliet.

Af hensyn til sikkerheden den anden juli blev der uddelt værdifulde priser i Tower of London. Nu på dette sted er der ikke kun dekorationer af den britiske krone, men også omkring 4, 7 tusind olympiske og paralympiske medaljer.

Men priserne er værdifulde ikke kun for deres sammensætning, de har et unikt design. Medaljerne skildrer Nika, den græske sejrgudinde. På den anden side er OL-logoet med glødende stjerner i baggrunden. Themsen kan også ses på priserne.

Anbefalede: