Hvorfor Er Skak Nyttigt?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Er Skak Nyttigt?
Hvorfor Er Skak Nyttigt?

Video: Hvorfor Er Skak Nyttigt?

Video: Hvorfor Er Skak Nyttigt?
Video: HISTORIEN OM SKAK 2023, Oktober
Anonim

Skak var og forbliver et af de bedste intellektuelle spil. Deres fordele er ubestridelige. Dette spil er en fremragende "øvelse" for hjernen, der synkroniserer dens halvkugler.

Hvorfor er skak nyttigt?
Hvorfor er skak nyttigt?

Fordelene ved skak

Skak spillede en vigtig rolle i udviklingen af mange nu berømte forskere, politikere, filosoffer, kunstnere og musikere. Deres evne til at synkronisere hjernehalvdelene, hvilket bidrager til dens harmoniske udvikling, er næsten uvurderlig. Mens du spiller skak, bruges både abstrakt og logisk tænkning. Den venstre halvkugle er ansvarlig for den logiske komponent, den højre halvkugle er ansvarlig for at "spille" muligheder og modellering af den globale situation på tavlen. Den mnemoniske komponent i skak er også meget vigtig, da spillere bruger både kort- og langtidshukommelse med hensyn til digital, visuel og farveinformation.

Den vigtige evne til at forudsige begivenheder, beregne muligheder og resultater, foretage meningsfulde bevægelser og træffe hurtige beslutninger - alle disse færdigheder erhverves af en skakspiller. Jo tidligere en person begynder at spille skak, jo mere indflydelse har de på hans udvikling, både personligt og intellektuelt. Skak udvikler et barns tænkning, forbedrer koncentration og hukommelse. Derudover danner de følelsesmæssig stabilitet, hård vilje og ønsket om sejre. Uundgåelige nederlag lærer folk at tabe med værdighed, behandle sig selv med tilstrækkelig kritik, analysere handlinger og trække vigtig erfaring selv fra nederlag.

Det kortest mulige skakspil er det såkaldte "dumme skakmat", som kun består af to træk.

Skak anbefales stærkt til nervøse og utålmodige mennesker, da det lærer tålmodighed og udholdenhed. Derudover er det meget nyttigt for dem at ændre perioder med aktiv hjerneaktivitet og perioder med afslapning.

Skaden ved skak

Desværre har skak som næsten alt i denne verden en række ulemper. Med en seriøs passion for dette spil fører en person en stillesiddende livsstil. Ofte oplever mennesker med et knust nervesystem ikke tab godt, især hvis de straks falder på en modstander, der er for stærk. Så kan de blive melankolske eller modløse. En for lang række nederlag uden en eneste sejr kan føre til udviklingen af depression.

Børn, der er ivrige efter skak, glemmer ofte behovet for fysisk udvikling og styrkelse af bevægeapparatet. Stereotypen om, at skakspillere er tynde mennesker med briller, der ikke kan stå op for sig selv i nogen situation, opstod ikke ud af ingenting.

I et forsøg på at kombinere fysisk og intellektuel udvikling blev skakboksen skabt. Skakboksekonkurrencer skifter runder i ringen og runder på skakbrættet.

Så hvis du betragter skak ikke som en professionel sportsbane, men som en intellektuel simulator, skal du ikke glemme andre aspekter af livet.

Anbefalede: