De Mest Medaljerede Medaljer Ved De Olympiske Lege

De Mest Medaljerede Medaljer Ved De Olympiske Lege
De Mest Medaljerede Medaljer Ved De Olympiske Lege

Video: De Mest Medaljerede Medaljer Ved De Olympiske Lege

Video: Top 10 Most Olympic Gold Medal Winners | Athletes With Most Olympic Gold Medals 2022, December
Anonim

Modtagelse af en guld-, sølv- eller bronzemedalje ved de Olympiske lege løfter atleten til berømmelsestoppen, han bliver for evigt en legende om sit land. Hvis der er flere af disse medaljer, får han muligheden for at blive en verdensberømt sportsstjerne og gøre sit navn i de annaler i OL.

De mest medaljerede medaljer ved De Olympiske Lege
De mest medaljerede medaljer ved De Olympiske Lege

Den mest titlede atlet i verden er amerikaneren Michael Phelps, en svømmer. Ved OL 2004 og 2008 vandt han i alt 16 medaljer, hvoraf 14 er guld og 2 bronze. Med hensyn til antallet af guldpriser overhalede han Larisa Latynina og betragtes som den mest titlede atlet ved de Olympiske lege. Michael Phelps er også 26 gange verdensmester og indehaver af 7 verdensrekorder.

Michael Phelps er lidt ringere i det samlede antal medaljer end Larisa Latynina. Den russiske gymnast modtog det største antal priser ved OL 1956, 1960 og 1964. Hun vandt 18 olympiske medaljer, herunder 9 guld, 5 sølv og 4 bronze. Derudover er Larisa Latynina otte gange verdensmester, en multipel mester i Sovjetunionen og Europa. Efter at have afsluttet sin olympiske karriere coachede hun gymnasthold til OL 1968, 1972 og 1976.

Tredjepladsen er taget af Paavo Nurmi, en atlet fra Finland. Ved de olympiske lege 1920, 1924 og 1928 vandt han 9 guld- og 3 sølvmedaljer. Mark Spitz, en amerikansk svømmer, og Carl Lewis, en atlet fra USA, vandt det samme antal guldmedaljer. De tog henholdsvis fjerde og femte plads.

Otte guld- og 4 sølvmedaljer blev vundet af Bjørn Daly, en skiløber fra Norge, og det samme resultat blev givet til Birgit Fischer fra Tyskland, der beskæftiger sig med kano og kajakroning. De tog sjette og syvende pladser på listen over de mest titlen atleter i de moderne OL.

Den japanske gymnast Savao Kato og den amerikanske svømmer Jenny Thompson er lidt ringere end dem, de modtog hver 8 guld-, 3 sølv- og 1 bronzemedaljer.

På tiende plads er Matt Biondi, en svømmer fra De Forenede Stater, ved OL 1984-1992, han modtog 8 guld-, 2 sølv- og 1 bronzemedaljer. Værd at bemærke er også Ray Yuri, en atlet fra USA - han har 8 guldmedaljer.

Populær af emne.