De Mest Succesrige Olympiske Lege For USSR-landsholdet

De Mest Succesrige Olympiske Lege For USSR-landsholdet
De Mest Succesrige Olympiske Lege For USSR-landsholdet

Video: De Mest Succesrige Olympiske Lege For USSR-landsholdet

Video: De Mest Succesrige Olympiske Lege For USSR-landsholdet
Video: Елизавета Туктамышева - как живёт последняя Императрица и сколько она зарабатывает 2023, November
Anonim

De mest succesrige olympiske lege for USSR-landsholdet kan bestemmes af procentdelen af guldmedaljer i det samlede antal spillede sæt. Denne relative værdi afspejler mere nøjagtigt de sovjetiske sports succeser end den absolutte værdi, da antallet af medaljer, der er spillet i forskellige år, har ændret sig. De olympiske sommerlege XXII, som blev afholdt i Moskva i 1980, blev rekord for det sovjetiske hold.

De mest succesrige olympiske lege for USSR-landsholdet
De mest succesrige olympiske lege for USSR-landsholdet

Det uformelle mesterskab ved OL i Moskva afslørede vinderne: Sovjetunionens hold vandt 80 guld, 69 sølv og 46 bronzemedaljer. Den anden var DDR-holdet med en score på 47-37-42, og den tredje var det bulgarske hold: 8-16-17. Succesen for olympierne i de socialistiske lande var stort set forudbestemt, da disse spil blev boykottet af mange lande, der protesterede mod indførelsen af sovjetiske tropper i Afghanistan. Antallet af boykotter omfattede De Forenede Stater, hvis atleter traditionelt konkurrerede med eleverne på sovjetiske sportsskoler. Som et resultat af boykotten lykkedes det sovjetiske atleter at vinde næsten 49% af de samlede guldmedaljer.

Hvis du ikke tager højde for OL i Moskva, kan sommer-OL, der blev afholdt i Rom i 1960, tilskrives de mest succesrige spil for Sovjetunionen. Sovjetiske atleter deltog kun i det for tredje gang under genoplivningen af den olympiske bevægelse.

På dette sportsforum blev 134 sæt medaljer udlottet. I det uofficielle mesterskab besejrede repræsentanterne for Sovjetunionen selv de anerkendte favoritter - det amerikanske hold. Sovjetiske atleter formåede at vinde 103 medaljer, hvoraf 43 var guld, 29 var sølv, 31 var bronze. Hvis vi genberegner denne indikator som en procentdel, er dette 32% af det samlede antal medaljer. Sovjetiske atleter optrådte i alle typer programmer undtagen felthockey og fodbold.

Det næste sejrende OL for sovjetiske atleter var sommerlekene, der blev afholdt i 1972 i München. Den første linje i det uofficielle holdmesterskab blev igen taget af Sovjetunionen. Det sovjetiske hold vandt 50 guld-, 27 sølv- og 22 bronzemedaljer ud af 193 sæt olympiske medaljer. Succes estimeres til 26%. Dette var spil, der samlede et rekordantal deltagere - 121 lande sendte deres repræsentanter til München. Hver af de 29 discipliner i spilprogrammet opdaterede tidligere optegnelser, hvoraf mange ikke kun blev olympiske, men også verdensomspændende.

Anbefalede: