Hvordan Blev Fysisk Kultur Til?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Blev Fysisk Kultur Til?
Hvordan Blev Fysisk Kultur Til?

Video: Hvordan Blev Fysisk Kultur Til?

Video: Hvordan er det at bo i en flygtningelejr? 2022, November
Anonim

De vigtigste opgaver for fysisk kultur er bevarelse og styrkelse af sundhed, dannelsen af ​​en sund livsstil. Dens grundlæggende elementer blev udviklet i den antikke verden, mens udtrykket "fysisk kultur" selv optrådte relativt nylig.

Hvordan blev fysisk kultur til?
Hvordan blev fysisk kultur til?

Instruktioner

Trin 1

Fødslen af ​​fysisk kultur begyndte i primitive tider, da folk begyndte at bemærke, at de for at få en mere vellykket jagt og effektiv beskyttelse mod fjender skal være stærkere, smidige og vedholdende. Stammens ældste forberedte specielt børn til de mulige vanskeligheder i livet: de tvang dem til at løfte tunge sten, lærte at kaste et spyd, skyde en bue, løbe hurtigt osv.

Trin 2

Da civilisationen udviklede sig, optrådte specialskoler, hvor børn blev lært at marchere, løbe, spyd, hoppe osv. Mange sådanne skoler blev åbnet i Sparta, en gammel græsk stat, hvor fysisk træning var det vigtigste mål i dannelsen af ​​fremtidige generationer. Klasser, der kombinerede spil, brydning, ceremonier, dans blev kaldt "gymnastik".

Trin 3

De Olympiske lege, der blev afholdt hvert fjerde år i det antikke græske Olympia, vidnede også om værdien af ​​menneskelig fysisk udvikling allerede i de fjerne tider. Deres program omfattede forskellige konkurrencer i styrke og mod. I spil vandt de stærkeste helte på alle måder. På tidspunktet for de olympiske lege stoppede krige, en våbenhvile blev oprettet, vinderne blev rigtige helte.

Trin 4

Traditionen med at være vært for de olympiske lege gik tabt med romernes magt i 394 e.Kr. Men på trods af dette blev der i middelalderen i nogle lande gentagne gange afholdt forskellige "olympiske" konkurrencer (England, Frankrig, Grækenland). Moderne verdens traditioner inden for sport og fysisk kultur har bevaret afholdelsen af ​​de olympiske lege sommer og vinter, som blev genoplivet i slutningen af ​​det 19. århundrede i Frankrig.

Trin 5

Udtrykket "fysisk kultur" i sin moderne forstand opstod i slutningen af ​​det 19. århundrede i England. Imidlertid modtog den ikke bred distribution i vestlige lande og blev erstattet af udtrykket "sport". I Rusland blev begrebet "fysisk kultur" officielt brugt først i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, da gymnasier for sovjetiske børn begyndte at åbne.

Trin 6

I 1918 blev Institut for Fysisk Kultur åbnet i Moskva, samtidig begyndte tidsskriftet "Fysisk kultur" at blive offentliggjort. Et emne med det generelt accepterede forkortede navn "fysisk uddannelse" blev introduceret i skoler og undervises stadig. Undervisningsministeriet udviklede og godkendte lektionsplaner for denne disciplin samt det obligatoriske antal undervisningstimer, der blev tildelt den, og etablerede et system med standarder for studerende.

Trin 7

For at forbedre nationens sundhed og fremme en sund livsstil i sovjetiske tider var en af ​​komponenterne i massefysisk kultur industrielle fysiske øvelser hos forskellige virksomheder i Sovjetunionen.

Trin 8

Fra 1931 til 1991 var der et fysisk træningsprogram for TRP ("Ready for Labor and Defense of the USSR") i forskellige institutioner i landet, herunder skoler, forskellige professionelle og sportsorganisationer. Det omfattede standarder for forskellige aldersgrupper i forskellige sportsgrene, herunder løb, trække op på stangen, langt og højt spring, kaste en bold, svømme osv. De, der bestod TRP-standarderne, modtog specielle badges. Siden 2015, efter godkendt ordre fra præsidenten for Den Russiske Føderation V.V. Putin, vil resultaterne af TRP-standarderne igen blive taget i betragtning, når de kommer ind på universiteterne.

Populær af emne.