Hvordan Basketball Blev Til

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Basketball Blev Til
Hvordan Basketball Blev Til

Video: Hvordan Basketball Blev Til

Video: Hvordan Basketball Blev Til
Video: Historien om hvordan basketball blev datadrevet og hvordan virksomheder kan lære af det 2023, December
Anonim

Amerikaneren James Naismith i skolealderen elskede ligesom andre børn spillet "Duck on a Stone". Skolebørnene kastede en lille sten for at ramme toppen af den enorme sten. Så havde James en idé, som han indså mange år senere.

https://www.freeimages.com/photo/466148
https://www.freeimages.com/photo/466148

Lærerens opfindsomhed

I 1891 arbejdede James som lærer på et kristent college. Unge keder sig med gymnastik i lektioner i fysisk træning, og læreren foreslog et spil. Han delte eleverne op i hold på ni. Ferskenkurve blev bundet til balkonen i gymnastiksalen, og det var nødvendigt at kaste bolden i modstandernes kurv.

Spring er sjovt, og derfor er holdspil blevet populært. Det lignede kun basketball: spillerne driblede ikke bolden, men kastede den til hinanden og stod stille. Efter et vellykket kast kastede en af studerende op ad trappen og trak bolden ud af kurven. Et år senere udviklede et andet kollegium regler for kvindebasket for første gang.

Spillet spredte sig hurtigt til USA og Canada. Bare syv år efter opfindelsen af basketball var der et forsøg på at skabe en professionel liga. Spillet blev populariseret af skaberen selv, selvom det kristne kollegium, hvor det hele begyndte, tog afstand fra den nye sport.

Professionelle forenes

Professionelle hold dukkede op i begyndelsen af det 20. århundrede, skønt alt skete spontant. Ingen organiserede flere hundrede hold i hele Amerika. Kampene blev spillet i uegnede lokaler, og spillerne flyttede frit til andre hold.

National Basketball Association NBA blev først dannet i 1949. Basketball er blevet en prestigefyldt sport i uddannelsesinstitutioner. Den første professionelle kamp fandt sted i 1959, og som et resultat blev Hall of Fame oprettet for de mennesker, der bidrog til udviklingen af spillet.

Andre sportsforeninger konkurrerede med NBA gennem årene, men til sidst fusionerede de. Nu er National Basketball Association en af de mest berømte i verden. Berømte atleter Michael Jordan, Shaquille O'Neill, Larry Bird og andre spillede i det.

International sport

Den første internationale sammenslutning af amatørhold, FIBA, blev grundlagt i Schweiz i 1932. Det inkluderer repræsentanter fra syv europæiske lande og Argentina. I 1989 blev ordet "amatør" fjernet fra navnet, fordi professionelle atleter deltog i internationale turneringer. På samme tid blev forkortelsen af føderationen efterladt uændret.

Siden 1936 har basketball været med i programmet Olympiske Lege. Den første olympiske mester var det amerikanske landshold, og indtil 1972 havde ingen haft succes med at fratage hende titlen. Endelig gjorde basketballspillere fra USSR-landsholdet det. Kvinders basketball blev en olympisk sport i 1976. Så år efter år blev basketball til en global sport. Som et resultat spiller repræsentanter for alle kontinenter i NBA.

Anbefalede: